Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Siyaset Akademisine Katıldı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ünye Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği siyaset akademisine katılarak Ünyelilere Ak Belediyecik anlayışını ve Büyükşehri anlattı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Siyaset Akademisine Katıldı
Başkan Gümrükçüoğlu AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanlığının ortak düzenlediği Siyaset Akademisine katılmak üzere Ünye'ye gitti.

Ünye Ticaret Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Ordu Merkez İlçe Başkanı Uğur Çelenk, Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, Belde Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Gümrükçüoğlu, Kişisel Gelişim Hocası Abdulkadir Özbek'in Hafıza Teknikleri konulu dersinin ardından seminerin ikinci bölümünde kürsüye gelerek "Yerel Yönetimlerde AK Belediyecilik Anlayışı" konulu bir konuşma yaptı. AK Belediyecilik anlayışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması ile başladığını ifade eden Gümrükçüoğlu "AK Parti, Ak belediyecilik sloganı ile ülkeye hizmet etmeye aslında anlayış olarak çok eskiden başladı.

AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın ve arkadaşlarının İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını yönetmeye başlayıp tüm dünyaya belediyecilik örneği gösterdiği günden itibaren Ak belediyecilik anlayışı ortaya çıktı. O yaşanan dönemlerin sonrasında elde edilen tüm bilgi birikim ve tecrübeler hakikatten bir dünya örneği oldu. Kaynakların en iyi şekilde kullanıldığı ve halk ile birlikte bir yönetimin sergilendiği bir ak belediyecilik anlayışını ve uygulamasını ülkemiz Başbakanımızla kazandı" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu konuşmasında Trabzon'da ak belediyecilik anlayışı ve hizmetleri konulu bir de sunum yaptı.

Programın son bölümünde Gümrükçüoğlu katılımcıların Büyükşehir yasası ile ilgili sorularıyla karşılaştı. Gümrükçüoğlu, 2014 yerel seçimleri ile birlikte 13 il ile birlikte Büyükşehir vasfı kazanacak Ordunun çok daha güzel imkanlara kavuşacağını belirterek "Bölgemizde göz bebeğimiz olan Ordu'nun da Büyükşehir olacak iller arasına girmesinden son derece mutlu oldum. Büyükşehrin imkanları ve kazanımları ile Ordu emin olun ki çok daha güzel ve yaşanabilir bir şehir olacaktır. Ordu topografik yapısı itibari ile bölgedeki diğer illere göre gelişime çok daha müsait bir ilimiz. Bu gelişme ve büyüme Büyükşehrin gücü ile çok daha hızlı olacaktır" dedi.

Programın sonunda AK Parti Ünye İlçe Başkanı Çamyar Başkan Gümrükçüoğlu'na konuşmalarından dolayı teşekkür ederek kahve takımı hediye etti.
Kaynak: İHA