Minikler ‘Türkiye Bilgi Yarışması’nda Ter Döktü

Belçika’da ilk kez düzenlenen Türkiye Bilgi Yarışması’nda minik öğrenciler kıyasa yarıştı.

Minikler ‘Türkiye Bilgi Yarışması’nda Ter Döktü
Türkçe derslerini takip eden 5 bin öğrenci arasından dereceye giren Liege ve Gent bölgesindeki öğrenciler birinci oldu.

Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile Brüksel’de yayın yapan tek Türkçe radyo Gold FM’in ortaklaşa düzenlediği Türkiye Bilgi Yarışması, Türk müteşebbislerin açtığı Yıldızlar Okulu (Ecole des Etoiles)’in tiyatro salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmayı, Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy’un yanı sıra aralarında Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Köksal’ın da bulunduğu çok sayıda seçkin davetli izledi. Program yapımcısı Esen Kalın’ın sunumu ile gerçekleştirilen yarışma programında Büyükelçi Mehmet Hakan Olcay ve Eğitim Müşaviri Sinan Ada’nın yaptığı açılış konuşmaları ile başladı.

Büyükelçi Olcay, yarışmada kaybedenin olmadığına, katılan öğrencilerin tamamının kazandığını sadece yarışma gereği bir derecelendirmenin yapıldığını ifade etti.

Üçer öğrenciden oluşan toplam sekiz grup Belçika’nın farklı illerini temsil etti. Kıyasıya mücadele sonunda Liege ve Gent öğrenci grubu birinci, La Louviere ikinci, Limburg ve Charleroi grubu ise üçüncü ilan edildi. Minik öğrenciler ödüllerini Büyükelçi Olcay ve Başkonsolos Ulusoy’un yanı sıra diğer protokol üyelerin elinden aldılar. Brüksel Yunus Emre Kültür Merkezi de ilki düzenlenen bilgi yarışmasının sponsorları arasında yer aldı.