Kütahyalılar Peygamber Sevgisi İçin Yarıştı

Kütahya'da binlerce vatandaş, Peygamber sevgisini göstermek için okullara koştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi tarafından kaleme alınan Sonsuz Nur isimli kitap içerisinde yer alan konulardan hazırlanan sınav için yaklaşık 13 bin Kütahyalının başvuru yapıldığı sınav için vatandaşlar okulları doldurdu. Kütahyalıların genel olarak katılım gösterdiği sınav halk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlere yönelik 4 oturum yapıldı.

Yarışmada seviye olarak Peygamber Efendimizi anlatan kitaplardan katılımcılara sorular soruldu. Kütahya NT Mağazası tarafından organize edilen sınavda dereceye giren yarışmacılar için halk kategorisinde birinciye umre başta olmak üzere 150 kişiye teknoloji, eğitim, elektronik gibi ödüller verilecek.

"BURAYA KATILMAK BİR ONUR"
Kendisinin imam olduğunu, okuduğu Sonsuz Nur kitabı ile edindiği bilgileri cemaatine ve hayatında birçok kişiye aktarabileceğini anlatan Selim Kayaaltı, "Sonsuz Nur'da Peygamber Efendimizin hayatına dair o günden bugüne ışık tutan konular var. Sağlık konusunda günümüze ışık tutan konular yer alıyor. Geçtiğimi yıl Sonsuz Nur 4'ten sınava girmiştim bu yıl 1. kitaptan giriyorum. Bilgiyi öğreneceğim. İmamın zaten. Cemaatin huzurunda anlatacağım. Buraya katılmak bizim için bir onur. Kutlu Doğum Haftası'na rast gelmesi de farklı bir mutluluk. Halk öğrenci herkes geliyor." dedi.

Hz. Muhammet Mustafa'nın (sav) sünnetlerini kendi hayatlarında daha çok yaşamaya başladıklarını belirten Fatma Betül Andırır, "Efendimizin sünnetlerini daha çok yaşamaya, her yönü ile etkiledi kitap. Zaten ilk sınav dendiği anda eltimle birlikte girelim bu fırsatı kaçırmayalım dedik. Hediyelerin cazipliği birinciye umre ödülü var. Birinci olursak inşallah umre ödülü var. Hayırlısı olur." şeklinde konuştu.