Hitit Off Road Oyunları"nda, 3 ilden 28 sürücü yarıştı

Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen "Hitit Off Road Oyunları"nda, 3 ilden 28 sürücü yarıştı.

Vali Mustafa Yıldırım Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen yarışların başlangıç bayrağını, Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan salladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nca belirlenen kural ve yönetmeliklere göre hazırlanan parkurlarda Çorum'un yanı sıra Amasya ve Tokat'tan 28 sürücü kıyasıya mücadele etti.

Araçların performansına göre sınıf 1 ve sınıf 2 olmak üzere iki kategoride yapılan yarışlarda, özel olarak hazırlanan ve 9 farklı engelin bulunduğu 800 metre uzunluğundaki parkurda yarışan sürücüler, zor şartlara rağmen yarışa sonuna kadar devam etti. Zaman zaman zor anların yaşandığı mücadelede, sürücülerin yanı sıra yardımcı pilotların da kütük çekme, bayrak taşıma gibi görevler esnasında bir hayli zorlandıkları gözlendi.

-Kazadan yara almadan kurtuldular-

İlk etap yarışlarında Elvan Gazel'in kullandığı araç, parkurdaki ilk engel olan çamur havuzuna hızlı bir şekilde girince devrilerek ters döndü. Sürücü Gazel ve yardımcı pilot Hakan Seven'in yara almadan kurtulduğu kazada devrilen aracın yakıt sızdırması üzerine yangın tüpleriyle müdahale edildi. Daha sonra traktör yardımıyla parkurdan çıkarılan araç çekiciye yüklenerek yarış alanının dışına götürüldü.

HİTOK Başkanı Hikmet Burhanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonu off-road yarışlarıyla açtıklarını ifade ederek, gelecek aylarda da çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Yarışlara katılımın üst düzeyde olduğunu anlatan Burhanoğlu, "Çorum'un yanı sıra Amasya ve Tokat'tan da katılımlar var. Yarışlarda 28 sürücü ve araç mücadele ediyor. Gerek katılımdan gerekse seyirci ilgisinden memnunuz. Talihsiz bir kaza yaşandı ancak Allah'tan kimse zarar görmedi" diye konuştu.

Yarışların sonunda dereceye giren sürücü ve yardımcı pilotlara kupa ve madalya verildi.

Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA