Gündoğdu: Çözüm Süreci Başarılı Olursa Millet Kazanacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm süreci başarılı olursa milletin kazanacağını, başarısız olursa da silah tüccarları, öldürmeyi geçim kaynağı yapanların kazanmaya devam edeceğini söyledi.

Gündoğdu, Memur-Sen Gaziantep Şubesi tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Medeniyet Davamız, Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferansta, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ülkenin PKK ve terörist sorununun kendi işleri olmadığını kaydeden Gündoğdu, "Bu güvenlik sorunudur, devletin işidir. Ancak bir daha terör olmaması için devletin atması gereken adımlar nelerdir, milletin yapması gerekenler nelerdir, sivil toplumun nelerdir, bürokratın nelerdir sorusuna topyekun cevap aramak bizim işimiz. Onun için bize düşen, milletin ateşine serçe misali su taşımaktır." ifadelerini kullandı.
Çanakkale Savaşı'nda etnik unsurların birlikte mücadelesine değinen Gündoğdu, süreç başarılı olursa milletin kazanacağını vurgulayarak, "Bu süreç başarısız olursa da silah tüccarları, öldürmeyi geçim kaynağı yapanlar, şehit cenazesinin acısını istismarı geçim kaynağı haline getirenler kazanmaya devam edecek. Bu kazanç değildir, bu milletin kaybıdır. Bu milletin artık kaybedeninin olmadığı, yeni süreci hep birlikte oluşturmamız lazım." şeklinde konuştu.