Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan Kars’tan Belediye Başkanı Adayı Olabileceğinin Sinyali Verdi

Kars’ta ve Ardahan’a ziyaretler gerçekleştiren Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Kars’tan Belediye Başkanı adayı olabileceğinin sinyalini verdi.

Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan Kars’tan Belediye Başkanı Adayı Olabileceğinin Sinyali Verdi
Büyük Kale Hotel’de basın toplantısında CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Rasim Bölücek ve CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras’la birlikte kameraların karşısına geçen Gürbüz Çapan, Kars’ın belediye başkanı adayını kongre yaparak belirlemesi gerektiğini belirtti.

Kentte iki gündür temaslarda bulunan ve belediyeciliğin asfalt dökmekle eş değer hale getirildiğini ve belediye başkanı adayı olması yönünde çağrı aldığını ifade eden Dr. Gürbüz Çapan; “Kars benim baba ocağım, ben burada büyüdüm. Kars'a hizmet benim için ibadettir ancak başka problemlerimiz var. Kars için çözüm önerim, burada olup olmamak önemli değil, bana gerek yok yani Gürbüz Çapan'ları çoğaltalım. Tabi ki naçar kalırsak kaçamayız. Yeter ki akıl birliği yapalım, fikir birliği yapalım. Kars, belediye başkanı adayını kongre yaparak belirlemelidir” dedi.

İstanbul Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Kars’ın coğrafi konumu, manevi değerleri, kültürel yapısı, siyaseti ve mevcut durumu değerlendirdi.

Kars’a neler yapılabilir” konusunda görüşlerini dile getiren Çapan, Kars’ın her zaman ve her dönem iyi yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

Çapan, gazetecilerin ısrarla Kars’tan Belediye Başkanı adayı mısınız sorusuna ise net olarak ‘yok’ demedi. Çapan’ın 2014 yerel seçimlerde CHP’den Belediye Başkan adayı olmak için Kars’a gelerek görüşmeler yaptığı ve Çapan’ın aday olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA