Bakan Egemen Bağış, Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, çözüm sürecinin aslında anayasanın eşitlik maddesinin yürürlüğe girmesi olduğunu söyledi.

Bakan Egemen Bağış, Çözüm Sürecini Değerlendirdi
AK Parti 8. Bölge Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Bağış, toplantı arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen GAP Gençlik Derneği Programı'na katıldı.

AB'de 3 yılın ardından ilk defa bölgesel politikalar faslının açıldığını dile getiren Bağış, bunun AB'nin Türkiye'de yürüyen süreci tasdik etmesi anlamına geldiğini söyledi.

Bağış, çözüm sürecinde geçerken atılan bu adımın çok önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
"Bu kapsamda Türkiye'nin kendi farklı coğrafi bölgeleri arasındaki gelir farklılıkların, gelir dağılımı arasındaki adaletsizliğin kapatılması yönünde irade koyması anlamına gelmektedir. Yani Türkiye'deki eşitlik AB tarafından da tasdik edilmesi anlamına gelmekte. Anayasada var olan birçok hakkın uygulanamadığını dile getiren Bakan Bağış, "Çözüm süreci aslında anayasamızın eşitlik maddesinin yürürlüğe geçmesidir. Anayasada ülkedeki her vatandaşın eşit olduğu yönünde yasa var ancak ayrımcılık yapan bir devlet vardı. Bu ülkenin Ermenileri kendi mabetlerinde dua edemediler, bu ülkenin Roman vatandaşları hiçbir zaman kendilerini ülkenin bir parçası hissedemediler".

Bağış, "Bu ülkede cumhurbaşkanlarının bile Kürt olduğunu söyleyemediği bir ülke iken bugün devletin televizyonunda 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor. Bugün mahkumlar ziyaretine gelen anneleri, akrabaları ile anadillerinde konuşabiliyorlar. Siyasiler istediği dilde siyasi propaganda yapabiliyorlar" dedi.

Egemen Bağış daha sonra esnafı ziyaret etti, vatandaşla hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA