Aşırı Sağcılara Ceza Aileleri Tatmin Etmedi

Almanya kamuoyunda ‘Winterbach’ davası olarak bilinen ve 2 yıl devam eden dava karara bağlandı.

Stuttgart’da Eyalet Ceza Mahkemesi’nde 19 Nisan günü görülen yaklaşık 6 saat süren son duruşmada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme aşırı sağcı olarak bilinen 12 sanık hakkında 1,5 ile 2,5 yıl arasında değişen hapis cezası verdi. Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan davacıların müdahil avukatlarından Walter Martinek, 2 yıldır devam eden “Winterbach“ davasının nihayet sonuçlandığını belirterek, tehlikeli yaralama ve haneye tecavüzden yola çıkarak verilen cezaların tatmin edici olduğunu açıkladı.

Davanın nihayet bittiğini belirten Martinek, “Bu karar müvekkilim baba Turan Tecer açısından tatmin edici bir karar değil. Irkçı saldırganlar kundaklamadan ve cinayete teşebbüsten maalesef delil eksikliğinden dolayı yargılanamadı. Aile de artık mağduriyet konusu haline gelen bu yargılamanın bitmesinden eminim rahatlamıştır. Olayda saldırıya uğrayan mağdur gençler, travmayı atlatamadı halen psikolojik tedavi görüyorlar.” dedi
Davacıların diğer müdahil avukatlarından Önder Boğazkaya ise duruşmanın bitmesi için büyük bir çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Irkçı motifli bir dava olması sebebiyle de emsal teşkil edecek bir karar beklediğimizi özellikle belirttik. Ancak sanıklar kundaklamadan dolayı yargılanamadığı için ne bizi ne kamuoyu vicdanını tatmin edecek bir karar çıkmadı. Kundaklama konusunda yeterince delil ve şahit olmadığından dolayı savcı suç duyurusunda bulunamadı.” şeklinde konuştu.

Baden Württemberg eyaletinin Winterbach kasabasında 10 Nisan 2011 tarihinde, Fikret Tecer (28), Fatih Tecer (26), Ali Tecer (20), Eren Yılmaz (19) ve Enzo Azshun (19) isimli altı genç bahçelerinde mangal yaparken komşu bahçede doğum günü partisi yaptıkları iddiasında bulunan 70 kişilik kalabalık bir aşırı sağcı grubun saldırısına uğramıştı. Bahçedeki kulübe aşırı sağcılar tarafından kundaklanmış, gençlerde feci şekilde dövülmüştü .