AK Parti Siyaset Akademisi Toplantısı

AK Parti Eskişehir İl Koordinatörlüğü’nde gerçekleştiren Siyaset Akademisi'nin ikinci dersinde Türkiye’nin toplumsal ve siyasal yapısı ele alındı.

AK Parti Siyaset Akademisi Toplantısı
AK Parti İl Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Neşe Karademir, Prof. Dr. Ramazan Yelken'e katılımlarından dolayı teşekkür etti. Toplantıda Türkiye’nin toplumsal yapısını anlatan Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken, temiz siyasetin olmadığı yerde çözümün kaba güçle sağlandığını belirterek, Türkiye’deki sistemin bürokratlarla halk arasında olan tüm bağları kopardığını ifade etti.

Prof. Dr. Ramazan Yelken, günümüz Türkiye’sinin bürokratik anlamda bir rahatlama yaşadığını da söyleyerek, “Siyasetçi dendiğinde akıllara alavereci, dalavereci, üçkağıtçı bir karakter geliyordu. Bu algılamada elbette geçmişteki çoğu siyasetçinin payı var. Fakat bu yanlış algılamanın esas nedeni siyaset dışı faktörlerin Türk bürokrasisi üzerindeki etkisidir” dedi.

Demokrasinin üç aktör arasında dolaştığını belirten Ramazan Yelken, “Bunlar halk, atanmışlar ve seçilmişlerdir. Halk, iktidarın kaynağıdır ve kesinlikle değiştirilemez. Atanmışlar ise toplum halinde yaşamanın gereği ile halka hizmet aşamasında görev yetkisi verilen kişilerdir. Seçilmişler de halkın kendisini yönetmesi için belirlediği kişilerdir. Türkiye’de atanmışlar ile ilgili bir sorun var. İktidar yetkisini kullanma yetkisi seçilmişlere aittir. Fakat şimdiye kadar bu yetkiyi atanmışlar kullanmaya çalıştığı için ülkede sürekli sorunlar patlak verdi” dedi.

İktidar yetkisi kullanmak isteyen atanmışların, üniformalarını çıkarmaları ve siyasete soyunmaları gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Yelken, “Gitsinler halka kendilerini anlatsınlar. Hatta kandırabiliyorlarsa kandırsınlar. Yapabiliyorsa halkı ikna edecek ve seçilecek. Siyasetin de kendine özgü kuralları var. Siyaset erdemli bir kavramdır. Bu nedenle siyaset ve siyasetçi ile ilgili akıllardaki yanlış algıların ortadan kaldırılması için çalışılması gerekmektedir. Siyaset kurumuna, başta kendimiz için olmak üzere tüm insanlık adına sahip çıkmalıyız. Türk siyasetinin bilgiye, cesarete ve ahlaka ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’de bir dönem siyasetçilerin asıldığını anımsatan Ramazan Yelken, zayıflığını eğitemeyen, zayıflığını karakterli bir duruşa dönüştüremeyenlerin siyaset yapmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti Siyaset Akademisi Eskişehir, daha sonra soru cevap bölümü ile devam eti. Soru cevap bölümü sonrası AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yasemin Okur tarafından Prof. Dr. Ramazan Yelken'e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek Eskişehir hatırası olarak hediye takdim etti.
Kaynak: İHA