23 Nisan Gala Programı İzleyenleri Büyüledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’nda dünya çocuklarının sahne performansları izleyenleri büyüledi.

23 Nisan Gala Programı İzleyenleri Büyüledi
Bugün başlayan Fuar’da gala programında sahne alan dünya çocukları ülkelerine özgü oyunları sergilerken büyük alkış aldı. Farklı oyunlar ve kıyafetler içerisindeki dünya çocukları birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Özel gala programında, dünyanın 41 ülkesinden Kocaeli'ne gelen 1000 çocuk yöresel kıyafetleri içinde yörelerine has oyunları sergiledi. Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan çocuklar zaman zaman salonun içine, seyircilerin arasında karışarak vatandaşlarla kaynaştı.

Öte yandan etkinliği dünya çocuklarının aileleri de kendi ülkelerinden izleme imkanı buldu. Kocaeli TV ve TV41 televizyonları tarafından canlı olarak yayınlanan gala programı, bu kanalların internet sitesinden de canlı olarak verildi.

Kocaeli'nden verilen barış mesajları tüm dünyaya ulaşırken çocukların aileleri de kendi ülkelerinden programı izledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ülkelerin grup liderlerine bu TV kanallarının web adresleri ve canlı yayını izleyebilmek için gerekli bilgileri verildi.

Kaynak: İHA