Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah Açıklaması

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ''Dünya Otizm Farkındalık Günü'' nedeniyle ziyarete gelen otistik çocukları ve velilerini makamında kabul etti.

Vali Cerrah, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmaniye'de 50'ye yakın otistik çocuk olduğunu belirtti.

Otistik çocuğun eğitimine iki yaşında başlanması gerektiğini ifade eden Cerrah, ''Otistik çocuklar için okul yapacağız. Şu an yer tespit çalışmalarımız devam ediyor. Okul binasının bitmesi yeterli değil. Eğitim verecek öğretmenlere da ihtiyaç duyulacak. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Engelli çocukların eğitimlerinin sadece ailelerin sorunu olmadığını kaydeden Cerrah, sivil toplum kuruluşlarına da görev düştüğünü belirtti.

Cerrah, ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediye verdi.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Metehan Celep ve Özel Eğitim Öğretmeni Hakan Dağ da hazır bulundu.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA