Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden Yeni Başbakanlık Binasına Tepki Geldi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakkan, yeni başbakanlık binasının yapılması için çok sayıda ağaç kesildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Hakkan, yeni başbakanlık binası bilirkişi keşfi ve kentsel dönüşüm konularını değerlendirdi.

Yeni başbakanlık binasının bilirkişi keşfi sırasında kendilerinin de inşaat alanında hazır bulunduklarını belirten Hakkan, bina yapımı için çok sayıda ağacın kesildiğini iddia etti. Hakkan, sürecin devam ettiğini belirterek, ''Bilirkişilere güveniyoruz. Umarız rapor çok kısa zamanda gelir ve onun üzerinden belki bir hamle yapılabilir. Her ne kadar bina bitse de'' ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm konusunda Birleşmiş Milletler eski Konut Hakkı Raportörü Miloon Kothari ile bilgilendirme toplantısı yaparak brifing verdiklerini söyleyen Hakkan, sonrasında Kothari ile birlikte Dikmen, Mamak ve Altındağ bölgelerine giderek vatandaşlarla konuştuklarını ifade etti.

Hakkan, yaptıkları alan gezisi sonrası Kothari'nin değerlendirmelerini üzülerek dinlediğini dile getirdi.

Basın toplantısında çocuk parkları konusunu değerlendiren Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise Türkiye'nin az bölgesinde çocuklara uygun parkların bulunduğunu öne sürerek, ''Bizdeki en temel oyun aletleri salıncak, tahterevalli bir de kaydırak. Bunu ötesine geçilmiyor'' dedi.

Muhabir: Hüseyin Demir

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA