Balyoz Davasında, Emekli Albay Rahtuvan Tutuklandı

Balyoz davasında savunmaları alınamadığı için dosyası ayrılan ve hakkında yakalama emri bulunan emekli Albay Ahmet Gökhan Rahtuva tutuklandı.

Yurtdışında bulunduğu belirtilen Rahtuvan, havayolu ile Türkiye’ye gelerek teslim oldu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ara celseye katılan Rahtuvan'a hakkında 15 Şubat 2012'de çıkarılan yakalama emri okundu. İfadesi alınan Rahtuvan, dosyanın duruşmasının 4 Nisan Perşembe günü yapılacağını bugün öğrendiğini belirterek savunmasını yapabilmesi için duruşma gününe kadar süre verilmesini talep etti. 2011 yılında emekli olduğunu ve bir denizcilik şirketinde çalıştığını aktaran Rahtuvan, “7 aylık sözleşme yaptım. Hakkımda herhangi bir yakalama kararının bulunmadığından 2011 yılının Aralık ayında çalışmak için yurt dışına çıktım. Görev yaptığım tankerde uluslararası sularda çalıştım. Sözleşmemin bitmesi üzerine kendi rızamla dün akşam saatlerinde hava yoluyla İstanbul'a geldim.” dedi.

Avukatı Yavuz Katı, müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle Rahtuvan’ın tutuklanmasına karar verdi. Rahtuvan, diğer firari sanıklar Yüzbaşı Ali Göznek ve tedavi gören emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile birlikte Balyoz davasından ayrılan dosya kapsamında yargılanıyor.