Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplandı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, Uzlaşma Komisyonu'nun kendi gündemine hakim olduğunu belirterek, "Bu gündeme dışarıdan birileri müdahale etmesin ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ömür biçmekten vazgeçsin" dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin, 'TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 5 Nisan akşamına kadar anayasanın geri kalan maddeleriyle ilgili, partilerin görüşlerinin Meclis Başkanlığı'na verilmesinde mutabık kalındığını söyledi, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Bal, "5 Nisan tarihine kadar bir şey kararlaştırılmadı. 5 Nisan tarihi, Sayın Cemil Çiçek'le toplanmadan önce buradaki yazım komisyonunun aldığı bir karar gereğince anayasanın başlangıç dahil ilk hükümlerinin siyasi partilerce nasıl değerlendirildiğini ve buna dair taslakları Meclis'e verme tarihidir. Bunun dünkü toplantıyla alakası yok. Dünkü toplantıda 'Evet bu verilsin' denildi, zaten bu verilecekti. Çalışmalara daha hızlı devam edilme kararı alıdı" cevabını verdi.

Çalışmaların hepsinin tamamlandığını belirten Bal, yasama, yürütme, yargı gibi konularla bütünleşen bir taslağın ellerinde mevcut olduğunu ve görüşlerin 5 Nisan'da tarihinde verileceğini ifade etti.

Bal, "Daha hızlı bir hale nasıl getirilebilir' konusunu herkes düşünecek" dedi.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Kart ise, "Aslında 5 Nisan tarihi sanki bir milat gibi ifade ediliyor. 5 Nisan'ın anlamı, son bölümlere, geçici hükümlere, ekonomik hükümlere ve başlangıç bölümüne ilişkin gruplar kendi taslaklarını verecekler, tıpkı yasama, yargı ve yürütme gibi bölümlerde olduğu gibi" dedi.

Komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Kart, bunun devamında önümüzdeki pazartesi tekrar bir araya geleceklerini ve bundan sonra çalışma temposunun daha da hızlanması konusunda izlenecek yol ve yöntemlerin müzakeresinin yapılacağını bildirdi. Mutabakat sağlanmayan maddeler üzerinde tartışmaya gidileceğine işaret eden Kart, bununla ilgili Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Uzlaşma Komisyonu'nun kendi gündemine hakim olduğunu vurgulayan Kart, "Bu gündeme dışarıdan birileri müdahale etmesin ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ömür biçmekten vazgeçsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA