Ortaokullar Arası Satranç Turnuvası Yapıldı

İzmir’in 48. Eğitim Bölgesi Ödemiş’te yer alan öğrenciler, Konaklı Şehit Er Kamil Alkan Ortaokulu’nun ev sahipliğinde yapılan Ortaokullar Arası Satranç Turnuvası’nda buluştular.

Ortaokullar Arası Satranç Turnuvası Yapıldı
32 öğrencinin katıldığı ve büyük bir heyecan içerisinde geçen karşılaşmalar sonucunda birinciliği Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu’ndan Ali Rıza Başar elde etti. İkincilik Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu’ndan Recep Kocaçoban’ın üçüncülüğü ise Ovakent Merkez Ortaokulu’ndan Salim Coşmaz’ın oldu.

Turnuva sonunda yapılan ödül töreninde bir kutlama konuşması yapan 48. Eğitim Bölgesi Zümre Başkanı Ovakent Lisesi Müdürü Hasan Çorak, turnuvanın organizasyonu aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, 48. Eğitim Bölgesi olarak, kitap okuma şenliği, bilgi yarışmaları ve diğer etkinlikler ile okulların kaynaşmasına fırsat sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Turnuvada Başhakemlik görevini üstlenen Ovakent Lisesi İngilizce öğretmeni Sinan Çalışır ve hakemlik görevini yürüten Konaklı Şehit Er Kamil Alkan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bahadır Sabır ile aynı okuldan Sosyal Bilgiler öğretmeni Olgun Temizler de turnuvanın, hedeflendiği gibi centilmenlik içerisinde geçtiğini, öğrenciler arasında büyük bir kaynaşma sağladığını, kazananın olduğu ancak kaybedenin olmadığı bir yarışma olması nedeniyle katılan öğrencilere teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA