Of Kaymakamlığı’ndan “Ekmeği İsraf Etmeyelim, Vebale Girmeyelim” Kampanyası

Of Kaymakamlığı tarafından toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği ekmeğin israf edilmemesi için halkı bilinçlendirme çalışması başlatıldı.

Of Kaymakamlığı’ndan “Ekmeği İsraf Etmeyelim, Vebale Girmeyelim” Kampanyası
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında ekmek israfı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Murat Saral, Gözde Taş Fırınında halkla bir araya gelerek konunun önemine vurgu yaptılar ve öğle ekmeğini fırına birlikte verdiler.

Dünyanın bir çok yerinde fakir ve yoksul insanlar bulunduğunu belirten Of Kaymakamı Eren Arslan “Onlar bir dilim ekmeğe muhtaçken, bizlerin dikkatsizliği ve savurganlığı sonucu ekmekleri heba etmemiz büyük bir vebaldir. Sayın Başbakanımızda bu konuya özellikle parmak bastılar. Kamuoyunda bilincin oluşması ve duyarlı olunması için genelgeler gönderildi.Bu konuda her vatandaşın sorumluluğunu hissetmesi gereken bir durum. Ülkemizin kalkınabilmesi için her konuda tasarruflu olmalıyız.Hele gözümüze gelmeyen bir dilim ekmeğin israfının mali boyutu çok büyük.Bu konuda fırıncı esnafımıza büyük görev düşüyor.Gelen müşterilere afişlerimizde yazan bilgileri kendilerine ufak ufak anlatmalarının faydası olacağına inancım tamdır” dedi.

Evlerden ziyade asıl israf olayının restoranlar, lokantalar ve toplu yenen yemek yerlerinde olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Murat Saral ise “Yere düştüğü zaman öpüp kuşların yemesi için bir kenara kaldırdığımız nimetimizi çok büyük maddi karşılığı olacak şekilde israf ediyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Bilinçli ekmek tüketmek hem bereketi arttırır hem de mevla kazancı daha bereketli kılar” diye konuştu.

Bayat ekmeği yarı fiyatına sattıklarını belirten fırın sahibi Selim Karaca ise “Bu şekilde kalan ekmeği israf etmemeye gayret ediyoruz. Bizlerde bu kadar israfın olduğun farkında değildik. İnşallah bu konuda tüm fırıncı arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızı bilinçlendirme adına katkı sunmuş oluruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA