İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Açıklaması

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber'in getirdiği Kur'an-ı Kerim ile insanlığın tekrar onuruna kavuştuğunu söyledi.

Prof. Dr. Güler, Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Müftülük tarafından düzenlenen, "Hazreti Muhammed ve İnsan Onuru" temalı konuşmasında, insan onuruna yakışanın şükretmeyi bilmek olduğunu belirterek, "Onurlu bir insanın bırakacağı en güzel miras, anne-babasına iyi davranan, çocuklarına güzel terbiye öğretmektir. İnsanların bir birinden üstünlüğü değerli olanı Takva bakımından üstün olanıdır" dedi.

Hz. Muhammed'in, insanlar arasında renk, ırk, cinsiyet ve sosyal sınıf ayrımı yapmadığını anlatan Prof. Dr. Güler, şöyle konuştu:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, onun getirdiği yüce Kur'an-ı Kerim ile insanlık tekrar onuruna kavuşmuştur. İnsanın asaleti onun soy kütüğünden belli olur. Peygamber efendimiz evini yaparken bile 'komşunun evine rüzgarı, güneşi engellemesin' diyerek bir Müslüman'ın nasıl özelliklere sahip olacağını anlatmıştır ancak günümüzde, insanlar birbirlerine karşı şiddet uygulayabilmektedir. Maalesef bunları Müslüman ülkelerde çokça görebiliyoruz."

Program, ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hilal Maltaş'ın "Sen yoktun sultanım" adlı naat ve ilahiler ile Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından İlçe Müftüsü Ramazan Kara'nın dua ettirmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Emniyet Amiri Mustafa Çetin, il genel meclisi üyeleri Hüseyin Ünal ve Nazmi Ceyhan, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA