Tatvan'da 'sakal-ı Şerif' Yarın Ziyarete Açılacak

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimizin mübarek 'Sakal-ı Şerif'i Bitlis’in Tatvan ilçesinde yarın ziyarete açılacak.

Tatvan Müftüsü Sabhetullah Kızılşah, aynı gün 4 dilde Mevlit okutulacağını söyledi.

Sakal-ı Şerif’in 19 Nisan Cuma günü saat 13:00’da Tatvan Merkez Kız Kur’an Kursu’nda bayanlara yönelik ziyarete açılacağını belirten Müftü Kızılşah, Sakal-ı Şerif’in aynı gün saat 17:30’da İbadullah Cami’sinde de erkeker için ziyarete açılacağını söyledi.

Sakal-ı Şerif’in ziyarete açılacağı gün, saat 16:00’da dünya birincisi iki hafız tarafından Kur’an ziyafeti ve 4 dilde mevlit okutulacağını kaydeden Müftü Kızılşah şunları söyledi: “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, yarın saat 13:00’da Merkez Kız Kur’an Kursu’muzda bayanlara yönelik, saat 15:30’da da İbadullah Cami’sinde Sakal-ı Şerif ziyareti yapılacak. İbadullah Cami’sinde saat 16:00’da başlayacak olan programda dünya birincisi iki kişi tarafından Kur’an ziyafeti ve ardından Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca Mevlit okutulacak. 20 Nisan 2013 Cumartesi günü ise, saat 10:00’da İzmir’in Konak İlçe Müftülüğü ile yapılan işbirliği neticesinde, önceden belirlenmiş olan 100 yetim aile olarak 232 kişiye ihtiyaç desteği sağlanacak. Aynı gün saat 11:00’de İşletme Konferans ve Düğün Salonu’nda Kur’an kurslarımız tarafından hazırlanan bir program düzenlenecek. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, fakir ve ihtiyaç sahibi 571 aileye gıda paketi dağıtıldı. 16 bin gün dağıtıldı ve 6 bin gün daha dağıtılacak. 10 bin kimlik, 12 bin Şafi İlmihali, 10 bin anne Peygamber nerede, 2 bin dini hikayeler, 8 bin balon, 500 kalem, 200 gül rozetli anahtarlık, bin Veda Hutbesi, bin Hilye-i Şerif, Hz. Peygamberimizin hayatını anlatan 200 pano ve Efendimizin Nuranı Belgeler dağıtıldı. Her gün 3 farklı noktada etli pilav dağıtımları yapılıyor. İlçe merkezi yanı sıra köylerde de Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz aynı şekilde devam ediyor. Program kapsamında 10 köyde etkinlikler yapıldı ve 2 gün daha devam edecek. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir.”