Kayseri'deki Değişim Almanların Dikkatini Çekti

European Stability İnitiative Analiz ve Politika Belirleme Enstitüsü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Özhaseki Kayseri hakkında detaylı bilgi verdi.

Kayseri'nin oldukça köklü bir tarihi olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, şehrin ticaret geleneğinden bahsederek Kayseri'de yüzyılladır devam eden ticaret geleneğinin, bazı ahlaki kuralları olduğunu söyledi.

Şehir olarak, şehircilik olarak hiçbir eksiliklerinin olmadığını ifade eden Başkan Özhaseki şunları kaydetti:

"Şehir her açıdan gelecek 10 yıla hazır. Ancak ticaret ve sanayi alanında bazı kaygılarımız var. Çok hızlı değişen bir dünyada yaşıyoruz. Bu hıza ayak uydurmak çok zor. Biz daha çok geleneksel ticaretin ve sanayilerin temsilcileri gibi duruyoruz. Bu yeniliğe ayak uydurmakta, değişimi yakalamakta biraz geç kalıyoruz. Kayseri'de ticaret ve sanayi alanında sektörler bulunuyor. Kayseri'nin teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı sektörlere atlaması gerekiyor. Eğer atlamazsa bir tıkanma söz konusu olacaktır."

ESI Başkanı Gerald Knaus ise yaptığı konuşmada, "Ağır endüstrilerin bulunduğu Almanya'daki bölgelerinde 1964 yılından sonra kurulan üniversite ile bilim ağır sanayiden endüstriyel teknolojiye geçildiğini anlatarak Kayseri'ye 3 yeni üniversitenin açıldığını duyduk. Sizin bunu erken fark etmiş olmanız ve bizim yaptığımız geçişi sizin de yapmanız bizi mutlu ediyor. Avrupa odaklı bir kurum olarak Türkiye ile ortaklaşa çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak Türkiye'deki ve Kayseri'deki değişimleri gözlemlemek istediklerini kaydetti.

Ziyaret sonrası Alman misafirler Başkan Özhaseki'ye bölgelerinde çıkarttıkları kömür madeni numunesinden oluşan bir hediye verdi.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA