Filistinliler, Ağır Hapis ve Para Cezalarına Rağmen, "Utanç Duvarı"nı Halatlarla Geçiyor

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Filistinli gençler, İsrail'in Kudüs'ü bölmek için inşa ettiği "Utanç Duvarı"nı İsrail askerlerine yakalanmadan gizlice atlayarak Kudüs'e geçiyor.

AA muhabiri, Kudüs'ü Batı Şeria'dan ayıran kilometrelerce uzunluktaki duvarın Hristiyan mahallesindeki kısmından halat sarkıtarak geçen Filistinlileri fotoğrafladı.

Duvarın üzerindeki dikenli tellere rağmen halatla duvara tırmanan üç genç, İsrail askerlerine yakalanmadan diğer tarafa geçiyor. Duvara tırmanan en son genç halatı toplarken aşağı inenler ise arkadaşlarına gözcülük ediyor.

Duvardan atlayanların İsrail güvenlik güçleri tarafından yakalanmaları halinde 20 günden başlayan hapis cezasına ek olarak para cezaları veriliyor.

Karşı tarafa geçen gençlerin Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek ya da imkan buldukları yerlerde amelelik yaparak para kazanmayı amaçladığı ifade ediliyor.

İsrail'in, 2002 yılında Batı Şeria ile Kudüs'ü birbirinden ayırmak için yaptığı duvar, Filistinliler tarafından "Utanç Duvarı" olarak tanımlanıyor.

Muhabir: Taner Aydın / Samet Doğan

Yayıncı: Ekrem Kaftan
Kaynak: AA