Destici: Er ve Erbaşlara Asgari Ücret Ödenmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çocuğu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere ayda 250 lira ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılacağını' yönelik sözlerini değerlendirdi.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, "Biz, Büyük Birlik Partisi olarak projelerimizi açıklarken Büyük Türk Milletine Taahhütte bulunmuş 'Kınalı Kuzulara Bedel Ödenecek' demiştik. Ve 'Askeri Ücret' adını verdiğimiz projede askerliğini yapmakta olan tüm erbaş ve erlere asgari ücret oranında maaş, SGK pirimi ödenmesi gerektiğini açıklamıştık. " dedi.

İşsizlik ve asgari ücretin açlık sınırının altında olması ülkemizin yıllardır çözülemeyen sorunları arasında olduğunu belirten Destici şunları kaydetti: "Bir asgari ücretliyi düşünün...Bir emekli babayı düşünün! Aldığı 3 kuruş ile ailesinin karnını mı doyuracak, kira mı verecek, askerdeki oğluna harçlık mı gönderecek? Peki, ya işsiz baba! O ne yapacak? Ya da evli olup askere giden gencimiz o ne yapacak? Biz, Büyük Birlik Partisi, silah altındaki tüm erbaş ve erler için askerlikleri süresince asgari ücret artı SGK güvencesi önermiştik. Sayın Başbakan şimdi çocuğu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere ayda 250 lira ödenmesine yönelik bir düzenleme yapılacağını duyuruyor. Bunu bir lütuf olarak sunuyor ve ihtiyaç sahibi diyerek kısıtlıyor. Bu doğru değildir. Bir hakkı lütuf gibi sunamazsınız. Bunun hakkaniyetli olanı, tüm er ve erbaşlara askerlik yaptığı sürece asgari ücret oranında (774 TL maaş) ödenmesi ve askerlik boyunca sosyal güvenlik primlerinin yatırılmasıdır. “Hükümetten mutlaka bu şekilde bir düzenleme yapılmasını beklediklerini ve sonuna kadar takipçisi olacaklarına işaret eden Destici, “BBP olarak, devletin insan için var olmasının anlamını hayata geçirmekten yanayız. Bunun için de tüm er ve erbaşlar için asgari ücret oranında maaşa kavuşsunlar ve SGK güvencesi altına alınsınlar diyoruz." diye konuştu.