Chp Edirne Milletvekili Gürkan Açıklaması

İpsala kanalizasyon ve atık su şebekesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Köprü Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, seçim öncesi kanalizasyon yapmanın siyasi bir risk olduğunu, fakat Belediye Başkanı Karagöz'ün her şeye rağmen kanalizasyonun temelini attırdığını belirtti.

İpsala ilçesinin her geçen gün değiştiğini ifade eden Gürkan, "İpsalalılar vefalı insanlardır, benim hemşehrilerim. Bir kentte, bir şehirde belediyeden beklenen en temel iş kanalizasyon, su ve yoldur. İpsala'da her gün değişimler var. Belediyeciliğin de siyasetin de temelinde, özünde insan, hizmet vardır. Bu kanalizasyon şebekesi ilçemize hayırlı olsun" dedi.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise bir şehrin şehir olabilmesi için içme suyunun sağlıklı verilmesi ve kanalizasyon şebekesinin düzgün olması gerektiğini söyledi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de 90 yıldan beri yapılamayan kanalizasyonun temelini bugün attıklarını ifade etti.

İlçenin en önemli sorununun bugün atacakları temelle sona ereceğini anlatan Karagöz, şunları söyledi:

"İlçemizin en önemli sorunu olan kanalizasyon sorunu, bugün atacağımız temelle son buluyor. Bugün temelini attığımız kanalizasyon, İller Bankasının katkıları ile yaklaşık 6 milyon 422 bin liraya mal olacak. Kentin sağlıklı yapılaşması için en önemli unsurlardan biri olan kanalizasyonun 90 yıl sonra temelini atmak bize nasip olduğu için çok mutluyum. Herşey İpsala'nın güzel insanları için."

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, kanalizasyon ve atık su şebekesinin temeli atıldı.

Muhabir: İsmail Aliş / Hakan Şahin

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA