Arabanlı Çiftçi Muhtarlara Ekmek İsrafı Anlatıldı

Gaziantep’in Araban Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Müdürü Fahri Şavlı, muhtarlar ve çiftçileri ekmek israfı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Araban TMO bahçesinde düzenlenen toplantıya, Araban TMO Ajans Müdürü Fahri Şavlı, Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdür Vekili Zeynel Güneş, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Araban Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Rişvanoğlu, muhtarlar ve çiftçiler katıldı

Toplantının açış konuşmasını yapan Araban TMO Ajans Müdürü Fahri Şavlı, “Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın himayalerinde ve katılımı ile 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında, ülkemizde ekmek israfı nedeniyle yılda 1.5 milyar TL. para heba edilmektedir. Bu parayla, 500 Okul veya 80 hastane inşa edilebilir. 500 kilometre bölünmüş yol yapılabilir ve on binlerce konut yapılabilir. TMO’nun misyonu gereği çiftçinin, köylünün buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı ve tüm yönleriyle görebilen bir kuruluş olarak ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü derinden hissetmekteyiz. İsraf edilen ekmeğin sadece ekmek değil; çiftçinin emeği, alın teri, milli servetimiz ve dünyadaki milyonlarca aç insanların hakları olduğunu düşünmekteyiz. Ekmeğimizi ve geleceğimizi israf etmeyelim” dedi.

Toplantıya katılan Mahalle ve Köy Muhtarları, ile çiftçiler kampanyanın çok faydalı olduğu ve buna desteklerinin hayatın tüm alanlarında sürdüreceklerini belirterek, TMO’ya, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve böylesi hayırlı kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederek devamını dilediler.
Kaynak: İHA