Suşehri’nde İki Bin Üzüm Fidanı Dikildi

Suşehri ilçesinde 3 köyde 2 bin üzüm fidanı dikildi.

Suşehri’nde İki Bin Üzüm Fidanı Dikildi
Merkezi İstanbul'da bulunan ve ilçeye bağlı 16 köy derneğinin katılımıyla kurulan Ova Birliği tarafından satın alınan üzüm fidanları, Üzümlü, Beydeğirmeni ve Kurugöl köylerinde toprakla buluşturuldu.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Üzümlü köyü İnardı mevkisinde düzenlenen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada , "Bu birliğin gelişmesini ve güçlenmesini istiyoruz. Ova Birliği, 3 köyümüze üzüm fidanı getirerek, can suyu verdi. Bundan sonraki işlemleri köy halkına ve köy muhtarlarına kalıyor" dedi.

Ova Birlik Başkanı Erdem Bayraklı da birliği, İstanbul'da bulunan 16 köy derneğinin katılımıyla kurduklarını belirtti.

"Tarlanı Göster, Fidanı Bizden" adlı proje kapsamında ilk olarak 3 köyde 2 bin üzüm fidanını toprakla buluşturduklarını ifade eden Bayraklı "Fidanların bir yıl sonra budaması gerçekleştirilecek ve yaklaşık 15 bin adet fidan oluşacak. Bu 15 bin fidan, yer gösteren köylülerimize ücretsiz dağıtılacak. Amacımız bölgede üzüm yetiştiriciliğini artırmaktır" diye konuştu.

Fidan dikim törenine, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Özen ile köy muhtarları katıldı.

Kaynak: İHA