Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehit Aileleri İçin İstanbul Gezisi Düzenledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Şehitler Haftası kapsamında şehit ailelerine yönelik bir program düzenledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehit Aileleri İçin İstanbul Gezisi Düzenledi
150 kişiden oluşan şehit aileleri İstanbul’a giderek Topkapı Panorama 1453 Müzesi’ni gezdi ve Eyüp Sultan Camii ve Türbesi’ni ziyaret etti. İlk durak olan Panorama Müzesi’nde Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedişinin yazılı ve görsel olarak sunulduğu, mehter takımı ve Osmanlı ses efektlerinin verildiği tarihi manzarada misafirler duygu dolu anlar yaşadı. Fatih Sultan Mehmet’in mühendisliğini kendisinin yaptığı şahî toplarının gerçeğe yakın görüntüsü şehit ailelerinde büyük hayranlık uyandırdı. Daha sonra Eyüp Sultan Camii’ne giderek Eyüp Sultan Türbesi’nde dua eden şehit aileleri Sakarya’ya döndü. Programdan duydukları memnuniyeti belirten vatandaşlar, kendilerine desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce yaptığı açıklamada programa ilgi gösteren şehit ailelerine teşekkür etti. Yüce, “Şehitler Haftası’nı şehit ailelerimizle birlikte geçirdik. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyoruz. Etkinliklerimize vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi, faaliyetlerimizin devamı için bizlere güç veriyor. Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımızı memnun edecek programlar düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA