Dalaman’da “Doğayı Tanıyalım” Yürüyüşü

Dalaman Yörük Obası Derneği’nin organize ettiği “Doğal Güzelliklerini Tanıyalım” yürüyüşü geniş bir katılımla yapıldı.

Dalaman’da “Doğayı Tanıyalım” Yürüyüşü
Dalaman Yörük Obası’nın düzenlediği yürüyüş; Sığla Restorant Bahçesindeki Yörük Obası çadırlarında toplanan İlçenin değişik kesimlerinden yaklaşık 100 kişilik grup, servislerle Dalamanın Kapukargın Köyü’ne bağlı Karadere Çeşmesi’nden yürüyüşe başlandı. Ovacık Mevkine ulaşan doğa yürüyüşcüleri, Belenkese Mevki, Kille Tepesi, Kızılağaç Deresi olmak üzere 16 km yol yürüyerek Boynuzbüküne ulaşıldı.

Yörük Obası Derneği’nin organize ettiği ücretsiz Boynuzbükü Restorantta sabah kahvaltısı yapan doğa yürüyüşcüleri; davul zurna eşliğinde doğanın tadını çıkardılar. Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’da Boynuzbükündeki etkinliklere katılıp, davul zurna önünde zeybek oynaması yürüyüşe renk kattı. Günün geç saatlerine kadar süren Dalaman Yörük Obası eğlencesi yürüyüş bitiminde yine servislerle başladığı yer olan Dalaman Sığla Restorant Bahçesindeki çadırlarda sona erdi.

Yörük Obası Dernek Başkanı Kadriye Efe yapılan doğa Yürüyüşü ile ilgili verdiği bilgide; “Derneğimizin daha 2. Yılı olmasına rağmen 2. Doğa yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Amacımız ilçemizdeki doğa harikası koyları tanıtmak, insanları spora ve sağlıklı yaşama yönlendirmekti. Çok güzel bir katılım sağlandı. Katılan herkese elimizden geldiğince memnun etmeye çalıştık. Doğa yürüyüşümüzün son etabı olan Boynuzbüküne katılan Belediye Başkanımız Sedat yılmaz’da Yörük Obası Derneğinin düzenlediği yürüyüşe katılmaktan mutluluk duyduğunu, derneğin bundan sonraki çalışmalarını da destekleyeceklerini söyledi.

Başkanımıza teşekkür ederiz. Ayrıca Doğa Yürüyüşüne katılan tüm yönetimime ve kardeşlerime destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA