Balıkesir'de Doktorlar Sağlıkta Şiddete Dikkat Çekti

Balıkesir Tabip Odası ve KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) üyeleri, Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Balıkesir'de Doktorlar Sağlıkta Şiddete Dikkat Çekti
Atatürk Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, sloganlar atarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve sağlık sistemini protesto etti. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız öncülüğünde toplanan doktorlar, bir yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen doktor Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Cılız, "Sağlık çalışanlarını hasta ve hata yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Sağıkta ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var. Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya hemşirelerde 56, asistanlarda 64 saate uzanan mesailer var" dedi

BAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin de destek verdiği basın açıklamasında sağlık sisteminin bozuk olduğunu savunan Başkan Cılız, "Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik teknisyenlik yapılmaz, nitelikli sağlık hizmeti verilmez. Bizi şiddetle karşı karşıya getiren bu sisteme karşı üzgünüz ve kırgınız" ifadelerini kullandı. BALIKESİR'DE GREV YOK Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Çetin Duran, hastanelerinde grev olmadığını söyledi.

Yönetici Çetin Duran, "Tabip Odası'nın organize etmiş olduğu grev programına bizim hastanemizden iştirak eden hekimimiz yok. 129 uzman hekimimiz var, poliklinikleri gezdik, hepsini ziyaret ettik. Hepsi hasta bakıyor, görev yavaşlatma ve grev çağrısına uyma olayı yok. Biz hastane olarak hizmet üretmeyi seven insanlarız, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak düstur kabul etmiş bir ekibiz. Hastalara şifa üretme anlamında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Öte yandan Balıkesir Devlet Hastanesi'nde görevli 110 hekimin de görevlerinin başında olduğu ve hastalara hizmet verdiği öğrenildi

Kaynak: İHA