'Allah, Peygamber (S.A.S) ve Kur'an'ı İnsan Onurunu Korumak İçin Gönderdi'

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Allah'ın her varlığı bir amaç ve hikmete uygun niteliklerle donattığını belirterek, "Allah, insanları daima iyiye ve güzele doğru yönlendirerek, her şeye hedefini ve yolunu göstermiştir.

Bu manada Efendimiz (sas), insan onurunu, yaşama hakkını ve bütün beşeri ilişkileri bizlere en ince ayrıntılarıyla göstermiştir." dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle Antalya'nın Korkuteli ilçesinde düzenlenen 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferansta konuşan Müftü Maraşlıgil, Peygamber Efendimiz'in (sas) insan onuruna verdiği değeri anlattı. Maraşlıgil, insanlar arasındaki ilişkilerin adalet, merhamet, sevgi ve saygı gibi ahlaki ve insani esaslar üzerinde yüceltmek, hayatta zulüm ve haksızlıktan uzaklaştırmak olduğunu kayetti. İnsanoğlunun çok şerefli ve onurlu olduğunu belirten Maraşlıgil, şöyle devam etti: "Onur ve haysiyetimizi korunsun diye Allah bize Kur’an göndermiştir, peygamberler göndermiştir. Dinimizin çok önemli emirleri vardır, aklın korunması için içki ve sarhoşluğu yasak etmiştir. O, bize hayat korunsun diye insan öldürmenin büyük günah olduğundan bahsetmiştir. Bu konulara o kadar değer verilmelidir ki insan onuru korunsun. Her insan onurludur fakat en onurlu ve şerefli insan Allah’ın emir ve yasaklarına uyan ve yerine getiren insanlardır. Kur’an-ı Kerim bize, Allah’tan korkun ve emirlerini yerine getirin diyor. Bize düşen görev ise Müslüman olarak Allah’ın emir ve yasaklarına uymak, onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşamaktır."Programa; Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Döşemealtı İlçe Müftüsü Ahmet Çelik, Korkuteli Müftüsü Duran Turgut, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.