Zonguldak'ta Akil İnsanlar Heyeti'ne Protesto

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Zonguldak'ta gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında bir grubun tepkisi ile karşılaştı.

Elinde Türk bayrağı bulunan bir grubun arasında kalan heyet, polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, sekreter Fatma Benli, üyeler Bendevi Palandöken, Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar ve Yıldıray Oğur’dan oluşan heyet, ilk olarak Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Burada açıklama yapan heyet başkanı Hakyemez, “İnşallah Türkiye için hayırlı olur. Türkiye bu süreçte büyük bedeller ödedi.

Ve bu sürecin silahlar olmadan demokratik yoldan çözülmesi gerekiyor. Biz bunun için çalışıyoruz." dedi.

Heyet üyeleri Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ne (ZGC) hareket etmek üzere kaldırımda yürümeye başladı.

Bu sırada çay bahçesinde bulunan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, heyetin arkasından “Siz bölünmeyi temsil ediyorsunuz. Kınıyorum. Türkler size hesap soracak. Yazıklar olsun, Allah’ın delileri.” diye bağırdı. Daha sonra ZGC Başkanı Derya Akbıyık ile görüşen heyet, görüşlerini aktardıktan sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Burada gazeteciler ve dernek üyeleri ile bir araya gelen heyet, gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı. Akil insanlar, çıkışta elinde Türk bayraklı bir grubun tepkisi ile karşılaştı. Aralarında Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören'in de bulunduğu sendika üyeleri, heyette bulunan Bendevi Palandöken’e, "Sizin selamınızı almıyoruz" diye tepki gösterdi. Palandöken ise “Selam, Allah’ın selamı.” dedikten sonra gruptakilerden birinin elindeki Türk bayrağını alarak öptü. Öfkeli kalabalık, "Yazıklar olsun, ne mutlu Türküm diyene.” sloganlarıyla heyet üyelerine tepkisini sürdürdü. Öfkeli kalabalığın arasında kalan heyet üyesi Bendevi Palandöken, polisin yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Heyet, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen geniş katılımlı toplantıya katıldı.