Yerköy’de 'hz Peygamber ve İnsan Onuru' Konulu Konferans Düzenlendi

Yozgat'ın Yerköy İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir tarafından Yerköy Belediyesi Düğün salonunda 'Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferans verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çarşı Camii İmam Hatibi Osman Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Yerköy İlçe Müftüsü A. İkbal Aydın yaptı. Müftü Aydın, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yıl geçen yıllara göre daha kapsamlı olarak hazırlandığını belirterek, "14 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanılan haftamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Müftülüğümüzün organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine tüm Yerköylü hemşerilerimizin katılmasını bekliyorum." dedi.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir de haftanın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bedir, "İnsanoğlu çok şerefli ve onurludur. Onur ve haysiyetimizi korunsun diye Allah bize Kur’an göndermiştir, Peygamberler göndermiştir. Dinimizin çok önemli emirleri vardır, aklın korunması için içki ve sarhoşluğu yasak etmiştir. O bize hayat korunsun diye insan öldürmenin büyük günah olduğundan bahsetmiştir. Bu konulara o kadar değer verilmelidir ki İnsan onuru korunsun. Her insan onurludur fakat en onurlu ve şerefli insan Allah’ın emir ve yasaklarına uyan ve yerine getiren insanlardır. Kur’an-ı Kerim bize Allah’tan korkun ve emirlerini yerine getirin diyor. Bize düşen görev ise Müslüman olarak Allah’ın emir ve yasaklarına uymak onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşamaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin Peygamber Efendimizi anlatan şiirler okuması salondaki davetlileri duygulandırdı. Programa Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy Müftüsü A. İkbal Aydın, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Çiçekdağı Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, Türk Kızılayı Yerköy Şube Başkanı Halit Altıntaş, YOGİSAD ve Çelikler Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.