Türkiye Kamu Sen Samsun Şubesi'nden Dilekçeli Eylem

Türkiye Kamu Sen Samsun Şubesi üyeleri, memur emekli maaşlarının işçi emeklilerine oranla daha düşük olduğunu öne sürerek, kent genelinde topladığı 25 bin dilekçeyi posta yolu ile Başbakanlığa gönderdi.

Türkiye Kamu Sen Samsun Şubesi'nden Dilekçeli Eylem
Kamu Sen Samsun Şubesi üyeleri, memur emekli maaşlarının işçi emeklilerine oranla daha düşük olduğunu öne sürerek, İlkadım ilçesi Bankalar Caddesi üzerinde yer alan PTT merkez şubesi önünde eylem yaptı. Eylemci grup adına konuşan Türkiye Kamu Sen Samsun Şube Başkanı Ahmet Keskin, “'Çalışırken brüt maaşları ve çalışma süreleri aynı olan bir memur ile işçinin emekli olması durumunda, işçi emeklisinin maaşı memur emeklisinden yüzde 15 ile yüzde 60 oranında daha fazladır. İşçilerin çalıştıkları sürelerin tamamı kıdem tazminatına sayılmakta iken, memurlara "40 yıldan fazla çalışırsan, ikramiye vermem' denilmektedir. Sonuçta bir memur aynı şartlardaki bir işçiye nazaran yarı yarıya daha az emekli maaşı alıyor. Soruyorum sizlere, memur emeklilerine uygulanan bu haksızlık hangi vicdana, hangi adalet anlayışına sığar? "dedi.

Açıklamanın ardından Türkiye Kamu Sen Şube üyeleri, Samsun’da toplanan 25 bin dilekçeyi Başbakanlığa gönderilmek üzere Samsun merkez PTT şubesi çalışanlarına teslim etti .