Muş Tso Başkanı Sinecem Faaliyetlerini Açıkladı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem, 4 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmaları açıkladı.

Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, 4 yılda yurt dışı gezileri yaptıklarını, eğitim seminerleri düzenlediklerini ve projeler hazırladıklarını bildirdi.

Muş'ta modern bir TSO hizmet binasına ihtiyaç olduğunu belirten Sinecem, açıklamada şunlara yer verdi:

"Hizmetlere cevap verecek bir salonumuz dahi yok. Yeni hizmet binamızın inşaat çalışmalarına hızla devam ediyor. Yeni salonda 650 kişi kapasiteli bir konferans salonu, ofisler ve 250 kişilik bir meclis salonu var. Muşlular olarak eğer TSO'nun iyi bir noktaya gelmesini istiyorsak bu çalışmalara destek olmalıyız. Esnaf ve iş adamlarımızdan destek bekliyoruz."

Odanın ilk defa bu dönemde proje yapmaya başladığını dile getiren Sinecem, hizmet içi eğitimler, müşteri memnuniyetleri, dış ticaret seminerleri gibi önemli toplantılar yaptıklarını ve Nabucco Projesi'ne oda olarak ortak olduklarını belirtti.

Sinecem, şunları aktardı:

"SODES kapsamında doğalgaz tesisat döşemeciliği, mobilya otomasyon projeleri ile kursiyerlere eğitim verdik. Girişimcilik kursu düzenleyerek yeni girişimcilerin yatırım sektörlerine katılması için rehberlik yaptık. Bitlis Eren Üniversitesi'nin hazırladığı projelere ortak olduk. Öncelikli Yatırım Alanlarının Tespiti ve Fizibilitesi Raporu adlı projeyi hazırladık. 10 ayrı sektörün tüm detaylarını çıkardık. Her türlü bilgi rapor halinde yatırımcılara sunulmuştur."

Sinecem, Muş'un sanayicisinin gelişmesi ve büyümesi için ne gerekirse onu yaptıklarını, bunları yapmaya da devam edeceklerini bildirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA