Esnaf Kefalet'te Eş Rızası Kalktı, Faizler Düştü

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan, basın açıklaması yaparak, esnaf ve sanatkarı sevindiren gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Esnaf Kefalet'te Eş Rızası Kalktı, Faizler Düştü
Kooperatif Başkanı Ali Ayan, ticari kredi kullanımlarında eş rızası nedeni ile işine yatırım yapamayan ve büyüme gösteremeyen işletme sahiplerinin artık eş rızasına gerek kalmadan gerekli müracaatları yapabileceğini söyledi.

Başkan Ayan, “Yeni yapılan düzenleme ticaretle uğraşan esnaf arkadaşlarımız eş rızası nedeni ile ticari kredi kullanamıyor ya da gerekli miktardan daha az kullanıyorlardı. Son yapılan düzenleme esnaf arkadaşlarımızın ticari kredi kullanımlarını kolaylaştırdı. Ancak ticari krediler dışında kalan kredi kullanımları, için eş rızası halen aranmaktadır. İnşallah bundan sonraki süreçte işini geliştirmek isteyen esnaf arkadaşlarımız ticari kredilerden eş rızası gözetmeksizin yararlanabilecekler” dedi.

Başkan Ayan, kredi kullanımlarında uygulanan faizler konusunda da açıklama yaptı. Ayan açıklamasında, "Yıllık kredilerde uygulanan puan hesaplamaları da yeniden düzenlendi.

Yapılan düzenleme ile 2 yıl ve üzeri kredi kullanımlarında 7 - 8 olan puan hesabı 6 puana geriledi. Bir yıllık kredi kullanımları için ise 5 puana geriledi" diye konuştu.

Kaynak: İHA