Vali Öz, "amasya'da Turizm Hızla Gelişiyor"

Amasya'da Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla ilk tören Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'nda gerçekleşti.

Çelenk sunumu ve halk oyunları gösterileri ile devam eden etkinliğin ardından Güzel Sanatlar Galerisi Hazeranlar Konağı'nda el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Öz, Amasya'nın son yıllarda turizm açısından büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını vurguladı.

Amasya'da turizm hızla geliştiğini belirten Öz, şunları kaydetti:

"Turizmin hızla gelişmesindeki en önemli etkenlerden birisi de artık kültür turizminin daha fazla tercih edilmesidir. Turistler bu bölgenin yöresel ve geleneksel el sanatları ile beraber renklerini ve yöresel lezzetlerini de görmek istiyorlar. Bu nedenle bunların yaşatılması çok önemli. Bunun için Halk Eğitim Merkezleri, KADİM ile beraber Belediye Kültür Evlerimiz çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bunun yanında mikro kredide çalışan bayanların güzel çalışmaları var. Bu konuda önemli mesafeler alındı. Bundan sonraki süreçte beklentimiz ise, kurslara gelen bayanların, bizim kendilerine sağlayacağımız mekan, malzeme desteği ve satış imkanı ile birlikte, dernek veya kooperatif olarak örgütlenmeleri ve bu çalışmalarını ev ekonomisine çevirsinler istiyoruz."

Amasya'nın turizm konusunda her geçen gün geliştiğini hatırlatan Öz, "Ziyaretçi sayısı açısından ilk 3 ay verileri çok önemli artışlar olduğunu göstermekte. Yine konaklama konusundaki rakamlar da çok önemli. Konaklama konusunda sayısal ve nitelik olarak daha fazla iyileşmeye ihtiyacımız var. Özellikle restoran, cafe ve diğer hizmet noktalarında daha hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşüm konaklama noktasında da başladı ve devam edecek. Bunlarla beraber hizmet sektöründe ki elemanların eğitimi ve farkındalığı konusunda bazı çalışmalar var" diye konuştu.

Öz, daha sonra Turizm Haftası etkinikleri kapsamında Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve Turizm Derneği başkan üyelerini makamında kabul etti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA