Polis Adana'da Define İçin İşlenmiş Cinayeti 10 Ay Sonra Çözdü

Adana’nın Kozan ilçesinde 10 ay önce kaybolan bir kişiye, kadın ve define meselesi nedeniyle 3 gün boyunca portakal bahçesinde işkence yapıldığı, omzuna kürekle vurularak öldürüldüğü ve öldürenlerin dua ederek cesedi gömdüğü ileri sürüldü.

Polis Adana'da Define İçin İşlenmiş Cinayeti 10 Ay Sonra Çözdü
Olay Adana'nın Kozan ilçesinde bir portakal bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir süredir işsiz olduğu öğrenilen kamyon tamircisi 2 çocuk babası Şaben Yel, 7 Haziran 2012'de kayboldu. 37 yaşındaki eşi Hatice Yel, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak eşinin hayatından endişe ettiğini bildirdi. Bunun üzerine polis çalışma başlattı. Yaklaşık 10 ay süren çalışmanın ardından önce Yel'in Balık avına gittikleri Kozan Barajı’nda Nihat U’dan emanet aldığı otomobil, Çanaklı Mahallesi TOKİ konutları civarında plakası sökülmüş halde terk edilmiş olarak bulundu. Daha sonra yapılan teknik takip sonucu şüpheliler tespit edildi.
Polis ekipleri Kozan’da farklı adreslere yaptığı eş zamanlı operasyonda Yel'i kaçırıp, sonra elini bağlayıp işkence yaparak sorgulama esnasında öldürdükleri ileri sürülen Zühdü Ö. (29) ve Muhammed K. (32), cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Köy Muhtarı Mustafa M. (45), olaya karıştıkları iddia edilen Meliha K. (32), Hacer G. (40), Vahit Y. (28), Taner Ö. (40), Murat S. (31) ile Nihat U. (27) gözaltına aldı. Şüphelilerin gösterdiği Kozan'a bağlı Tufanlı köyü yakınlarındaki portakal bahçesinde yapılan çalışmada ise Şaben Yel'in toprağa gömülü cesedi bulundu. Yaklaşık bir metre derinlikte bulunan ve Yel'e ait olduğu belirlenen ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş buradaki incelemenin ardından Kozan’da toprağa verilmişti. DEFİNE HARİTASININ YERİNİ SÖYLETMEYE ÇALIŞTIKLAR
Şüphelilerin yapılan sorgusunda Zühdü Ö. ile Muhammed K.'nın, Şaben Yel'i kaçırdıktan sonra ellerini bağlayarak otomobilin bagajına koyduklarını, 3 gün boyunca işkence yaparak kendisinde olduğuna inandıkları define haritasının yerini söyletmeye çalıştıkları, 3'üncü günde ise sırtına kürekle vurmaları sonucu öldüğü belirtildi. Ayrıca kadınlardan Meliha K.'nın hem Şaben Yel ile hem de muhtar Mustafa M. ile ilişkisi olduğu, muhtarın da bundan rahatsızlık duyarak Zühdü Ö. ile Muhammed K.'ya ‘Şaben'i götürün. Biraz gözünü korkutun’ dediği, şüphelilerin de 3 gün boyunca otomobil arkasında gezdirdikleri ve her gün bir bahçede işkence yaptıkları üçüncü gün korkutmak isterken omzuna vurulan kürekle öldürdükleri iddia edildi.
Geçtiğimiz hafta Kozan’dan Adana’ya götürülen şüpheliler, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından getirildikleri Kozan Adliyesi'ne çıkarıldılar.
Zanlılar Adana Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Kozan Adliye Sarayı'na getirildi.

Adliye girişinde otobüsten indirilen zanlılardan Hacer G. (40), yakınlarına dönerek “Kuzularım ben bir şey yapmadım. Sizleri utandıracak hiç bir şey yapmadım" diye feryat etti .