Elbistan’da İşçi Yevmiyeleri Belirlendi

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Elbistan’da faaliyet gösteren işçi temsilcileri ve çiftçiler ile bir araya gelerek, 2013 yılı işçi yevmiyeleri ve zirai faaliyetlerin ücretleri konusunda fikir birliğine vardı.

Elbistan’da İşçi Yevmiyeleri Belirlendi
Toplantı sonrası, işçi yevmiyeleri çavuşluk ücreti dahil 28 TL olarak belirlendi. Elbistan Ziraat Odası’nda bir araya gelen Başkan Mehmet Ali Bulut ve işçi temsilcileri, bu yılki işçi yevmiyelerini ve zirai faaliyetlerin ücretlerini belirledi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, tarım işçilerinin günlük yevmiyesinin 28 TL, arazi sürümünün ise dönüm başı 19 TL olduğunu belirtti.

Bulut, “Oda Yönetim Kurulunun 15 Nisan 2013 tarih ve 04. nolu kararı gereği, ilçemizde 2013 yılı çalışma mevsimi başladığından, Tarım işçilerinin bir günlük işçi yevmiyesi çavuşluk içinde 28 TL’dir. Yatılı gelen işçi için getirme işverene, gidiş işçiye aittir. 16 yaşından küçük işçilerin çalıştırılması yasak olurken, her gün gidiş geliş yapan işçiler için işverenle işçiler kendileri anlaşacaktır. İşçi en az 8 saat çalışmak zorundadır. Açık kamyon ve kamyonetle işçi taşınamaz. İşçilerin zaruri ihtiyaçları işveren tarafından karşılanacaktır. Bunlar wc, su ve ilk yardım çantası gibi şeyler. İşçi 8 saatten fazla çalıştırıldığı takdirde, her saat için 3.50 TL ücret ödenmesi yapılmalıdır. Sulu arazide çift sürümü 19.00 TL, kıraç arazide çift sürümü 17.00 TL. Kültivatör çekimi 10.00 TL, koplu çekimi 10.00 TL, kürümle 8.00 TL, diskaro 9.00 TL, tarla zirai ilaçlama dönümü 5.00 TL, 1 tonluk depoda bahçe ilaçlama 55.00 TL, 400 litrelik ilaçlama 35.00 TL olarak belirlendi” diye konuştu.

Kaynak: İHA