Abd’li Yasadışı Göçmenler Reform Bekliyor

ABD’de yapılan bir ankette ülkede yasadışı olarak kalan göçmenlerin yaklaşık 10’da 9’u vatandaşlık yolunun açılması durumunda bu şansı değerlendireceklerini ifade etti.

Çıkan sonuçlar genele yayılırsa bu, 11 milyon yasadışı göçmenin yaşadığı tahmin edilen ülkede 9 milyondan fazla kişinin vatandaş olmayı denemesi anlamına geliyor.Anket yasadışı göçmenlerin çoğunluğunu oluşturan Latin Amerikalı yetişkinler üzerinde gerçekleştirildi.

400 katılımcının yüzde 87’si göçmenlik reformunun gerçekleşmesi halinde vatandaş olmayı deneyeceklerini ifade ederken yüzde 13’lük bir kısım ise emin olmadığını veya başvuruda bulunmayacağını belirtti.

Çoğunluğu çocuk sahibi olan göçmenlerin yüzde 62’sinin en az bir çocuğu ABD’de dünyaya gelmiş. Yüzde 82’lik bir kısmın ise ailesinde en az bir ABD vatandaşı bulunuyor.Mart ayında gerçekleşen ankete göre göçmenlerin yarıdan fazlası on yıldan uzun süredir ABD’de yaşıyor. “ABD’de yaşamayı neden tercih ediyorsunuz?” şeklindeki soruya ise yüzde 77’lik bir kısım “ekonomik imkanlar ve aileye daha iyi bir hayat yaşatmak fırsatı” şeklinde cevap verdi .