Bakan Bayraktar: Dönüşüm bitene kadar kira yardımı yapalım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için Roman Mahallesi'nde riskli alan talebinde bulunun, dönüşüm bitene kadar kira yardımı yapalım" dedi.

Edirne'de incelemede bulunan Bakan Bayraktar, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Sedefçi'nin, Roman Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında istediği desteği vereceklerini söyledi.

Roman Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için Sedefçi'nin Bakanlıkla irtibat kurmasını isteyen Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için Roman Mahallesi'nde riskli alan talebinde bulunun, dönüşüm bitene kadar kira yardımı yapalım. Daha sonra yıkalım, yapalım hemen evlerini verelim, biz bu işe amadeyiz. Sanayi sitesindeki dönüşümü de TOKİ'yle konuşalım" dedi.

Edirne'nin marka bir kent olduğunu ve çok önemsediklerini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Edirne'yi çok fazla önemsiyoruz. Geçmiş tarihi derinliği var, Osmanlı'nın eski başkenti bir şehir. Hem Meriç Nehri'ni hem de Ergene Havzası'nın temizlenmesi için Türkiye'de ilk defa bu kadar ciddi bir eylem planı yaptık. Mutlaka bunları temizleyeceğiz.

Bunların dışında belediye olarak ihtiyaçların nedir, taleplerin nedir- Sen şehreminisin, ben de şehircilik bakanıyım. Eski arkadaşımızsınız, huyunuzu suyunuzu biliyoruz, 'tanıdığın eşkiya tanımadığın evliyadan daha evladır' derler. Biz sizi tanıdığımız için, sizinle çalışırız, sizi de seviyoruz. Partilerimizin ayrı olması önemli değil."

Sedefçi de Bakan Bayraktar'a teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

-Bakan'dan genç kıza yardım sözü-

Bakan Bayraktar, Edirne Belediyesi ziyaretinin ardından yürüyerek Selimiye Camisi'ne geçti.

Bu sırada Bakan Bayraktar'ın yanına yaklaşarak kanser hastası olduğunu söyleyen genç kız, tedavisi için kullandığı ithal ilaçların yurt dışından getirilme sürecinde zorluk yaşadığını ifade ederek yardım istedi. Bakan Bayraktar da genç kıza geçmiş olsun dileğinde bulunarak bir miktar para verdi.

Yanlış anlaşıldığını belirten genç kız Bayraktar'a parayı iade ederek, bölgeden uzaklaştı.

Bakan Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi'nde okuduğu öğrenilen genç kızın sağlık durumuyla yakından ilgilenileceğini ifade ederek, "Bize 'ilaçlarımı yurt dışından getireceğim imkanım yok' dedi.

Biz de yardımcı olduk. Vali bey 'ben ilgileneceğim' dedi, ama alındı. Her türlü yardımı yapacağız" dedi.

Kaynak: AA