İşkur Genel Müdürü: Kuruma Kayıtlı 2 Milyon İşsiz Var

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2013 itibariyle kuruma kayıtlı 2 milyon işsizin olduğunu söyledi.

" Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamında hazırlanan otobüsü, Diyarbakır'a gelen İŞKUR, Güneydoğu Anadolu Bölgesine Proje'nin tanıtımı için Dedeman Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, otobüsün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 22 ilde vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi.

Amaçlarının kampanyayı halka tanıtmak olduğunu belirten Yazıcı, birçok vatandaşın İŞKUR’u tanımadığını dile getirdi. Türkiye’de 81 ilimizde 44 ilçede yaklaşık 7 bin 850 personelle çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Yazıcı, "Çok yakın zamanda sayımız 8 bin 500'e ulaşacak. 3 bin hizmet noktasında İşkur hizmetlerini yürütüyor." dedi.

İşkur'a yansıyan işsizlik rakamlarını açıklayan Dr. Nusret Yazıcı, 2012 yılında kuruma kayıtlı yaklaşık 2 milyon 300 bin işsizin olduğunu ancak şuan itibariyle bu sayının 2 milyon 100 bin olduğunu kaydetti.

TÜİK verilerini dikkate alındığında ülkede 2 milyon 700 bin civarında işsizin olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Şuan 2 milyon 100 bin olan sayıyı, 2 milyon 700 bine yaklaştırmak istiyoruz. Mümkünse tüm işsiz vatandaşlarımızın İşkur kayıtlarında yer almasını istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın isim, isim, adres, adres, nitelik özellik olarak bilmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Yurtdışı işe yerleştirme rakamlarının krizin yoğun olduğu dönemde 30 bine kadar ulaştığını ifade eden Yazıcı, bu sayının 2010'da 55 bin, 2012 yılında 58 bin olarak belirlendiğini söyledi.

2012 yılında Türkiye İş Kurumu olarak 58 bin kişiyi yurtdışına gönderdiklerini kaydeden Yazıcı, "Tabi küresel krizden çıkılması durumunda bu rakamın artacağını düşünüyoruz. Özel istihdam bürolarımız da var. Bunların sayısı 333 adet, bunların 2004 yılından itibaren gerçekleştirdiği işe yerleştirme sayısı ise 268 bin." şeklinde konuştu.

Yazıcı, 2012 yılında biliyorsunuz Türkiye İş Kurumu, Google'da en fazla aranan 8'İnci kurum olduğunu ifade etti.

Vatandaşlara bir telefon uzaklığında olduklarını dile getiren Yazıcı, "Arandığımız taktirde hemen gitmeye hazırız. İstihdam hizmetlerinin kalitesinin artırılmasını amaçlıyoruz. Otobüsümüzle ilk bölge uygulamasını 2012 yılında gerçekleştirirdik. Karedeniz ve İç Anadolu bölgesi daha çok ziyaret edildi. Bu sürede 25 bin 600 vatandaşla kucaklaşabildik bu anlamda." dedi.