İşkur’dan “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu”

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' Diyarbakır’dan başlatıldı.

İşkur’dan “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu”
İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' çalışması için Diyarbakır'a geldi. Yazıcı, WYG Türkiye liderliğindeki konsorsiyumun teknik desteğiyle 2011-2013 yılları arasında sürdürülen, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu'nun, İŞKUR’un mevcut çalışmalarını daha da güçlendirmek amacıyla yürütüldüğünü söyledi.

Projenin amacının İŞKUR’a ve tüm ilgili paydaşların yerel ve merkezi teşkilatlarına destek sunarak, 12 NUTS 2 bölgesinde bulunan 43 ilde istihdam hizmetlerini geliştirmek olduğunu belirten Yazıcı, "Daha fazla kişinin iş gücü piyasasına girmesini ve istihdamda kalmasını sağlamak için İŞKUR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, il istihdam ve mesleki eğitim kurumları ve sosyal ortakların idari kapasitelerini artırmalarına destek olmaktır” dedi.

Bu proje kapsamında yürütülen kapasite geliştirmeye yönelik faaliyetlerin başında, alanında yetkin yerli ve yabancı uzmanlar tarafından İŞKUR ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personellerine, sosyal ortaklara verilen eğitimlerin gelmekte olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle dedi: "Projenin başlangıcından bu yana farklı faaliyet başlıkları altında eğitimler verilmeye devam edilmektedir. Eğitimlere ek olarak yurt dışında ilgili kurumlarla anlaşmalı olarak yürütülen stajlar, değişim programları ve çalışma ziyaretleri de kurumsal kapasitenin geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır. Proje kapsamında İŞKUR’un tanınırlığını, insanların İŞKUR hizmetlerine yönelik farkındalıklarını ve bu hizmetlerin erişimini artırmak amacıyla tanıtım kampanyaları düzenlenmektedir. Bu kampanyaların ilki 5 Mayıs- 29 Haziran tarihleri arasında proje kapsamında yer alan 43 ilden, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde yer alan 21 ilde yapılmıştır. İkinci tanıtım kampanyamızı 12 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır’dan başlatmış olup Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde bulunan proje kapsamındaki diğer 22 ilde düzenlenecektir.” Yazıcı, İŞKUR Kampanya Otobüsü'nün turu kapsamında görevi yaygınlaştırma uzmanları hedef kitle ve bireylerle yüz yüze görüşmeler yaparak İŞKUR hizmetlerini tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısının ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Yazıcı kampanya otobüsünü gezerek basın mensuplarıyla vatandaşlara faaliyetler hakkında bilgi verdi .
Kaynak: İHA