Başbakan Yardımcısı Atalay: Çekilme Sürecinde Biz Tarih Zikretmiyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çekilme süresince kendilerinin dışında tarih verildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Atalay, "Çekilme sürecinde biz tarih zikretmiyoruz." dedi.

Bir dizi incelemeler için Kırıkkale’ye gelen Başbakan Yarımcısı Atalay, ilk olarak AK Parti il binasını ziyaret etti. Buradan ayrılan Atalay, Kırıkkale’de özel geziler düzenledi.

Seçim süresi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, “Biz tarih zikretmiyoruz. Bu konularda daima temkinli olmak gerekiyor. Yanıltıcı tabirlerden kaçınmak gerekiyor. Tabi planladığımız ve hızlı gitmesini istediğimiz hususlar var. Ama bu konuların her boyutu, içerden değil uluslararası boyutları var. Daima tedbirli olmak gerekir. Ama şu silahlı unsurların sınır dışına çıkması konuları en öncelikli konular. Bu süreç şu anda iyi gidiyor. Bu konularda kesin tarih veremiyor, veremiyoruz.” dedi.

"OLAY ÇIKAN ÜNİVERSİTELERDE, ŞU ANDA İLERİ OLAYLAR BEKLEMİYORUZ"

Üniversitedeki çıkan olayları çok yakından incelediklerini ve irdelediklerini açıklayan Atalay, “Bu olayların artmasına fırsat vermeyeceğiz. Geçtiğimiz çarşamba günü başkanlığımda Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı vardı. Güvenlikle ilgili kurumlarımız orada dinledik. Özellikle, üniversite çıkan olayları mercek altına aldık. Nerede ve niçin olmuş.? Katılan ve geri planı konuşuldu. Gerek istihbarat, gerekse güvenlik birimleriyle bunları paylaştık. İllerden gerekli bilgiler alındı. Niçin olduklarını aşağı, yukarı biliyoruz. Bu tür Türkiye’nin sorunlarını çözmeye başladığı dönemlerde alışkan olunan şeyler vardır. Böyle bir yerlerde bunları kaşımak, yeni olaylar meydana getiren belli tarihler var. Ama bunların hacmi büyük değil. 3 üniversitede özellikle, belirgin oldu. Bunlara baktığımızda katılım sayısı çok düşük. Kimlerin olduğu biliniyor. Diyarbakır’daki farklı mahiyette bulunuyor. Olaylarda bir ağır yaralı vardı ve inşallah iyileşiyor. Orada da taraflar serin kanlı ve oralarda da irtibatlar sağlandı. Yeni olaylar olacağını beklemiyoruz. Şu anda ileri olaylar beklemiyoruz. Ama çok hassasiyetle üzerindeyiz onu söyleyebilirim.” diye konuştu.

Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ve partililer katıldı.