Ödemiş'in Yabancı Konuklarından Ziyaretler

Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi’nin "AB sürecinde meslek okulları" projesi ile ev sahipliği yaptığı İngiltere, Fransa, Hollanda, Danimarka, İtalya, İsveç, İrlanda, Malta, Belçika, Polonya gibi ülkelerden gelen 10 kişilik meslek kuruluşları temsilci heyeti, Kaymakam Abdullah Dölek’i makamında ziyaret ettiler.

Yabancı konuklara okul Müdürü Osman Dedeler, proje danışmanı Nazmi Eker de eşlik etti. Okul Müdürü Osman Dedeler ziyarette yaptığı konuşmada, “Mesleki eğitimin önemi her ülkede ele alınmakta. Sanayi ve iş sektörünü elbette meslekler oluşturmakta. Bu nedenle her ülkenin mesleki eğitime önem verdiği bir gerçektir. Bu alanda da eksiklikler ve aksaklıklar tartışılmakta ve yaşanan bu sıkıntılar ortaya konulmakta” dedi Kaymakam Abdullah Dölek de misafirlerle yaptığı İngilizce konuşmasında, “Bugün ülkemizde ekonomiyi ayakta tutan sanayi sektörlerinin alt yapısını oluşturan meslek okulları, mesleki kuruluşların sorunlar ve çözümler, yeni projeler konusunda ikili ilişkiler ve ülkeler arası bunların ortaya konulması, AB sürecindeki ülkemiz kaynaklarına da önemli katkılar ve görüş alışverişleri ile yeni bir sistemin de ortaya konulması önemlidir” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, konuklara ÖYKAM’da öğle yemeği olarak köfte ikramında bulundu. Okul Müdürü Dedeler “Bir yandan ülkeler arası mesleki sorunlar ve çözüm konularında projelerimizi ortaya koyarken, diğer yandan da Ödemiş ve çevresini misafirlerimizi gezdirerek tanıtıyoruz. Belediye başkanımız Sayın Bekir Keskin de misafirlerimize Ödemiş köftesi ikramında bulundu. Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi Belediye Başkanı Bekir Keskin de misafirlere hitaben yaptığı konuşmayı İngilizce olarak yaptı. Ödemiş belediyesinin sosyal ve kültürel çalışmalar kapsamında ÖYKAM’ı kurduğunu, Müzenin tarihçesi, Ödemiş’in tarihçesi ve kültürel sosyal dokusu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Keskin’in eşi Gülfer Keskin ise, Ödemiş ipeğini bayan misafirlere anlattı .
Kaynak: İHA