Hacettepe 2023’te Kendi Enerjisini Üretecek

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 2023’de üniversitenin kendi enerjisini üretecek konuma geleceğini bildirerek, “Bu konuda hedef koyduk.

2023 yılına kampüslerimizdeki enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir yapı oluşturmuş olacağız” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu” Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyumda, gıda, enerji, çimento, otomotiv, finans, servis sektörlerinden ve sivil toplum örgütlerinden on yedi konuşmacı sunum yaptı. Sempozyumda katılımcılar, kayıt dışı ekonominin sürdürülebilir üretimde ciddi tehdit oluşturduğu, öz kaynak kullanımı kadar öz teknoloji geliştirmenin zorunlu olduğu konusunda hem fikirdi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Tuncer açılış konuşmasında, “Üniversiteler hem eleman yetiştirmeli hem de üretim sürecinin içinde olmalı. Amacımız dünya gücü olma yolundaki ülkemize azami katkı sağlayabilmek. Hacettepe’nin Beytepe Kampüsü sürdürülebilirlik eğitiminin verildiği, kendi kendine yeten bir kampüs olacak” şeklinde konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selim Sanin, Türkiye’nin temiz üretim sürecine hızla uyum sağladığını ve sektörlerin uygulamaları ile karlılıklarını arttırdıkları belirtti.

Doç. Dr. Sanin, “Çevre duyarlılığı ekonomik getirileri olan bir alan. Çevre korumaya karlılık perspektifinden ve atıklara alıcı gözle bakmanın zamanı dedi.

Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı büyümesinin, sürdürülebilir hale gelmesi için doğal çevre ile denge sağlamak zorunlu” ifadesini kullandı

Kaynak: İHA