Bu Benim Eserim Proje Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Bu Benim Eserim Proje Yarışması Malatya Bölge Sergisi Ödül töreni gerçekleşti.

Bu Benim Eserim Proje Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi
Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması' Malatya Bölge Sergisi kapanışı ve final ödül töreni gerçekleştirildi.

Malatya Remark Otel’de gerçekleştirilen 6-7-8-sınıf öğrencilerinin yarıştığı BBE Proje Yarışması Malatya Bölge Sergisi kapanış ve final töreninde konuşan Vali Yardımcısı Dr.Abdullah Abid Öztoprak, “Bu tür yarışmalar insanlık tarihi açısından çok önemli öğrencilerin yaptıkları çalışmalar projeler uygun imkan ve ortam oluşunca hayata geçebiliyor. Projeyi hazırlayana öz güven vermenin yanı sıra gelecekte yapacağı çalışmalarına ışık tutuyor" dedi.

Öztoprak, "Dünya ve ülkemiz nüfusu paralel olarak her yıl artıyor. Mevcut kaynakları iyi kullanamadığımız için boşa gidiyor, bunun yanında insan ihtiyaçları her geçen gün artıyor ve yaşam kalitesini iyileştirmek için yeni buluşlara ve icatlara ihtiyaç duyuluyor. Bizim sevinerek gördüğümüz öğrencilerimizin ve genç nüfusumuzun bu çağa ayak uydurabilmesi onların çalışmalarını artıracak kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasıdır. Bizi memnun eden gelişmekte olan ülkemizin kaynaklarıyla öğrencilerimizi, genç bilim insanlarımızı bu yönde teşvik edici ve özendirici destekler sağlanmakta olmasıdır. Ülkemiz bütçesinde çok önemli paylar araştırma geliştirme için kullanılmaktadır. TÜBİTAK bu konuda önderlik yapmaktadır" dedi.

Öztoprak, 2 hafta önce lise düzeyindeki öğrencilerin projesinin Bölge Finali Yarışmasına katıldığın kaydederek, "Şimdi onlardan daha küçük yaştaki 6-7-8 öğrencilerimiz yarıştı ve finale kaldılar. Malatya’mız adına bizi sevindiren bu gelişmelerden dolayı katkı sağlayan herkese ve burada yarışmacı olarak bulunan misafirlerimize başarılar diliyorum onların tamamı bizim için kazanmıştır. Ankara ya gidecek ekiplere de şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu Başkanı Prof Dr İlhan İçen ise, “Bildiğiniz gibi Malatya Bölgemize ait 8 ilden oluşmaktadır. Yarışma öncesi 4 bin 253 proje oluşmuş ancak bu projeler kendi il çalışma guruplarında elenmiş kalan bin 185 proje bölge proje kuruluna gönderilmiş, Bölge bilim çalışma gurubu tarafından 3.kez toplanıp değerlendirmede bulunmuş ve 300 projeden 90 tanesi Malatya Remark Oteldeki finalinde sergilenmişti. Bu gün Bilim Kurulu üyelerimiz tarafından belirlenmiş 9 proje açıklanarak ileride belirlenecek tarihte Ankara da yapılacak Türkiye Finalinde Bölgemizi temsil edecekler. Çocuklarımız bu yarışmalara okullarında ciddi şekilde hazırlanıyorlar buralara kadar geliyor ve yarışıyorlar. Onlar şimdi heyecanlılar sonucu hep birlikte göreceğiz hepsini kutluyor başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da , "Bu yıl 8.defa yapılacak olan ortaokul düzeyindeki 6-7-8 sınıf öğrencilerine yönelik Fen ve Matematik alanındaki proje yarışmasının finalini yapıyoruz. Bilindiği gibi yarışmanın Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden biri Malatya. Malatya Bölge Merkezine bağlı iller Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli’den oluşuyor. Bu Benim Eserim Projesi, Malatya Bölge Sergisi bugün benimde sonucunu henüz bilmediğim final sonunda yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Başta Malatya valiliğimiz olmak üzere 2 bin 500 kadar öğrencimizi sergiyi gezmeleri için taşıyan Malatya Belediyemiz MOTAŞ Genel Müdürlüğümüze, özveriyle akademik bir ekiple yarışan projeleri değerlendiren Bilim Kurulu başkan ve üyelerine katkı sağlayan diğer kurum yetkililerine öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Umarım Ankara da bölgemizi temsilen gidecek eserler ordanda iyi ve başarılı olarak dönerler, az önce bizlere Malatya ekibine teşekkür eden, Şanlıurfa - Viranşehir ilçesinden gelen 7.sınıf öğrencimiz Öznur Ertem’e yaptığı güzel konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda 9 proje Ankara’da yapılacak Türkiye Final Sergisinde yarışacak. Malatya Bölgesini Temsil edecek ekipler sırasıyla, Adıyaman Merkez 75.yıl Odalar ve Borsalar Birliği İmam Hatip Lisesi (Matematik),Diyarbakır Ergani Sezai Karakoç Ortaokulu (Matematik), Elazığ Merkez Doğukent Ortaokulu (Fizik),Elazığ Merkez İstiklal ortaokulu (Biyoloji), Elazığ Merkez Atatürk Ortaokulu (Kimya), Malatya Yeşilyurt Emine Nezihe Parlak Ortaokulu (Matematik), Malatya Merkez Özal Malatya Bilim Ortaokulu (Biyoloji), Malatya Merkez Özel İbrahim Yücel Ortaokulu (Kimya), Şanlıurfa Merkez Yenişehir Ortaokulu (Fizik ) oldu. Finale kalan ekipte bulunan öğretmen ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından MP4,Kol Saati,Kitap, Katılım Belgesi ve Madalya takdim edildi.

Törene, Vali Yardımcısı Dr.Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Battalgazi İlçe Kaymakamı Asalet Karabulut, Malatya Belediyesi MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu Başkanı Prof Dr İlhan İçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Malatya Eğitim Denetmenleri Başkanı Mahmut Çalı, Bölge Bilim Kurulu Üyeleri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kurum Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA