Yavuz Bülent Bakiler ve Araştırmacı Müjgan Üçer’e Fahri Doktora Verildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Şair Yavuz Bülent Bakiler ve Araştırmacı Müjgan Üçer’e fahri doktora verildi.

Yavuz Bülent Bakiler, ne zaman Sivas sevdasını dile getirse ailesinin eleştirdiğini anlatarak, “Bu ödül, beni ailemin yanında güçlendirdi, bir şeref madalyası gibi saklayacağım” dedi.

Bakiler, Türk kültürü ve edebiyatı alanındaki katkıları Üçer ise Türk halk bilimi alanındaki hizmetleri nedeniyle fahri doktora ödülüne layık görüldü.

Üniversite Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste, Konsey olarak Sivas’a katkılarından dolayı Yavuz Bülent Bakiler ve Müjgan Üçer’e Doktora verilmesi için üniversiteye başvurduklarını ve senatonun kabul ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Faruk Kocacık ise “Hepimizin yakından tanıdığı özellikle Sivas kültürüne ve ülke edebiyatına büyük katkıları olmuş iki güzide insanımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. “ dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yavuz Bülent Bakiler ve Müjgan Üçer’in Türk kültürüne büyük katkılar yaptığını belirterek, doktora verilmesi kararının çok yerinde olduğuna değindi. Türkü dinletisinin ardından Rektör Faruk Kocacık, Müjgan Üçer ve Yavuz Bülent Bakiler’e doktora cübbesini giydirerek, belgelerini takdim etti. Ödül sonrası konuşan Müjgan Üçer, bu ünvana layık görüldüğü için teşekkür ederek, “Bu ödül bana değil, halkımızın kültürüne, Sivaslı bilge insanlar ve herkes için bu ödülü alıyorum. O bakımdan kendi kültürümün kendi şehrimin özellikle Anadolu’nun özeti olan Sivas’ta böyle bir ödüle layık görüldüğüm için kendimi çok bahtiyar hissediyorum.” şeklinde konuştu.

“CENAZEMİ SİVAS’A GÖMÜN”Yavuz Bülent Bakiler de Cumhuriyet Üniversitesi'nin kendisine Fahri doktora vermesinin, adeta dünyaya yeniden gelişi kadar önemli bir hadise olduğuna vurgu yaptı. Bakiler şöyle devam etti: “Sivas bana ne yaparsa yapsın ama ben Sivas sevdamı her zaman 1. planda tutacağım. Ben aileme söylüyorum. Dünyanın neresinde ölürsem öleyim, cenazemi mutlaka Sivas’a götüreceksiniz ve Sivas toprağında ebedi uykuma beni uzatacaksınız. Bunun başka çaresi yok. O bakımdan aldığım bu doktora beni ailemin yanında güçlendirdiği i için Üniversiteye ve mensuplarına binlerce teşekkür ediyorum.”