Sarıkamış’ta Polis Haftası Kutlandı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Sarıkamış’ta Polis Haftası Kutlandı
Törene; Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı vekili Albay Fatih Karagülle, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Cem Boçkay, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet mensupları, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İlçe Emniyet teşkilatı mensupları Gaziler meydanında düzenlenen törende bir araya geldi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Ardından İlçe Emniyet Müdürü Murat Cem Boçkay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün, Demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümünü kutlamanın büyük gurur ve kıvancını yaşadıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Murat Cem Boçkay; “Teşkilatımız, 168. yılına girerken, vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini sağlayacak tedbirleri almak ve uygulamak için teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etmektedir. Bu sebeple Türk Polisi sadece Türkiye sınırları içerisinde değil. Dünyada gelişmiş ülkeler arasında saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır” dedi.

Suçluları en kısa sürede yakalamak ve daha önemlisi suçu oluşmadan önlemenin asıl amaçları olduğunu belirten Boçkay; “Bu sebeple; önleyici hizmeti artırmak, vatandaş odaklı hizmeti en iyi şekilde yürütmek, polis-halk ilişkilerini en üst düzeye çıkarmak vizyonumuzun temelini oluşturmaktadır. Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu görevi yaparken özgürlük-güvenlik dengesini iyi kurma, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygılı olma gibi temel kavramlara dikkat etmektedir” diye konuştu.

Boçkay; “Polis-Vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız Polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güvenli, daha huzurlu bir Sarıkamış için Polis-Vatandaş el ele olmalıdır. Sözlerime son verirken görev başında şehit olan arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anar, şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine, gazilerimize, emeklilerimize ve tüm meslektaşlarım ile fedakar ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Ayrıca bu anlamlı günümüzde bizlerle beraber olan, törenimize katılan herkese şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Gaziler meydanındaki tören, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödüllerini vermesiyle sona erdi. Ardından Emniyet Müdürü Boçkay, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tebrikleri kabul etti .
Kaynak: İHA