Kutlamalar Kapsamında Rize'de Tören Düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü, Rize'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Rize Belediye Başkan Vekili Temel Ali Uzun, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Sarıca, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Yenice'nin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Yenice, burada yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türk Polis Teşkilatı 1,5 asrı aşan deneyimi ve yetişmiş insan gücünün modern donanım ve ekipmanı ile halka hizmet vermeyi şiar edinmiştir" dedi.

Huzurun inşası ve asayişin temininden yaptıkları ile göz dolduran teşkilatın, bugünden sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle hukukun üstünlüğüne, insan haklarının evrensel değerlerine bağlı kalarak görev yapmaya devam edeceğini ifade eden Yenice, "Her ne koşul ve gerekçe olursa olsun halkının güvenliğini tehdit eden hiçbir harekete müsaade göstermeyeceğiz. Emniyet teşkilatı bireyin özgürlük ve güvenliğini devlet eliyle sağlayan görev yapmaktadır" diye konuştu.

Tören, Rize Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından gerçekleştirilen Polis Halk Yürüyüşü ile sona erdi.

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA