Duran, Kimya Bayramını Uludağ Üniversitesi Öğrencileriyle Kutladı

BTSO Meclis Üyesi ve MÜSİAD Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, Dünya Kimya Bayramı’nda Uludağ Üniversitesi Kimya Topluluğu öğrencilerinin düzenlediği sempozyumun onur konuğu oldu.

Duran, Kimya Bayramını Uludağ Üniversitesi Öğrencileriyle Kutladı
Dünyada insanların kimya algısında ciddi bir problem olduğuna dikkat çeken Duran, kimyasal denildiği zaman insanlarda bir irkilme söz konusu olduğunu belirterek, “Günlük hayatta yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz ve kullandığımız her şeyde var olan kimyanın sevdirilmesi için hocalarımıza, sanayici olarak bizlere ve geleceğin kimyagerleri olarak siz değerli öğrencilerimize büyük görevler düşüyor” dedi.

Sempozyumda yaptığı konuşmada toplumun kimyaya olan olumsuz bakışına vurgu yapan İlker Duran, “Toplumda kimyasalın hayatımızda olumsuz bir şey olduğu aktarılarak maalesef kötü olduğu vurgusu yapılmaktadır.  Kozmetik, gıda ve tekstil gibi pek çok sektörde ‘doğal ürünler’ diyerek kimyasalın olumsuzluğu vurgulanmaktadır. Halbuki doğal ürün adı altında sektörde yerini alan ürünlerde dahi az da olsa kimyasal mutlaka vardır” diye konuştu.

Kimyanın hayatımızda her şeyde çok önem arz eden kritik bir noktada olduğunu belirten Duran, “Günlük hayatımızda yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz ve kullandığımız  ürünlerin yüzde 33’ünü direk kimyayla alakalı ürünler oluştururken; yüzde 67’si de kimyayla ilgili ara ürünler teşkil etmektedir. Sektörün içerisinde olan ve kimyayı bilen insanlar her şeyin temelinde kimyanın olduğunun bilincindedir. Ancak toplumumuzda ise kimyasal denildiği anda bir irkilme söz konusudur. Toplumdaki bu algının ortadan kaldırılması ve kimyanın sevdirilmesi adına hocalarımıza, sanayici olarak bizlere ve geleceğin kimyagerleri olarak siz değerli öğrencilerimize büyük görevler düşüyor. Gerek kimya bayramlarında gerekse de farklı organizasyonlarda kimyanın hayatımızın olmazsa olmazı olduğunu toplumumuza anlatmalıyız. Bu işin Ar-Ge’sini yapanların ne kadar önemli işler gerçekleştirdiğini, kimya sektörünün hayatımızın kritik ve etkili noktasında yer aldığını daha fazla gündeme getirerek, gittiğimiz veya gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda kimyanın olumlu propagandasını yapmalıyız. İnşallah insanlarda kimyasala karşı oluşan olumsuz algıyı da hep birlikte tersine çevireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA