Ünlü Astronot Baudry, Bursa'ya Geliyor

Fransalı ünlü astronot Patrick Pierre Roger Baudry'nin, 4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ''Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'' kapsamında Bursa'ya geleceği bildirildi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamada, aynı zamanda ''UNESCO iyi niyet elçisi'' olan Fransız astronot Baudry, o5 Nisan Cuma günü 14.00-15.00 saatleri arasında Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programa konuşmacı olarak katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Baudry'nin programa katılmasının Bursa için büyük bir şans olduğunu söyledi.

''Neden geleceğin endüstrisi uzay, Bursa'da kurulmasın- Neden Bursa, bu alandaki küresel merkezlerden biri haline gelmesin-'' diye soran Burkay, ''Ülkemiz için vizyonumuzu birkaç basamak üste taşımak zorundayız. Öncelikle ve acil olarak 'kim olduğumuzu, ne yapmak istediğimizi ve nereye gideceğimizi' belirleyecek bir zihniyet devrimine ihtiyacımız var'' ifadelerini kullandı.

Bursa'nın ''teknoloji, uzay ve savunma sanayinin başkenti'' konumunu elde edebileceğini dile getiren Burkay, ''Bursa, yapabildikleriyle bu hedefe en yakın kentimizdir ve bunu da zaten Bursa'nın yerel kabiliyetleri başaracaktır'' değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA