Ankara’yı ‘müzik Festivali’ Heyecanı Sardı

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şef Alexander Vakoulsky ve keman sanatçısı Sergey Dogodin ile vereceği Açılış Konseri ile 4 Nisan’da başlıyor.

Konserde Alnar, Çaykovski ve Sostakoviç eserleri yer alacak. 18 ülkeden 908 sanatçının katılımı ile gerçekleşecek festivalde 24 etkinlikte başkentliler dünya sanatçıları ile buluşacak.
Fiyatları etkinliğe göre 25 TL, ile 100 TL olan festival biletleri her yıl olduğu gibi biletix satış noktalarından temin edilebilir.LARA FABİAN DA ETKİNLİKTESevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluşunun 40. yılına denk gelen, 30.Uluslararası Ankara Müzik Festivali; büyülü ses Lara Fabian, Don Kişot’u sahneleyecek olan The Imperial Russian Ballet, Antonio Gades Flamenko Topluluğu ve flütün ustası Sir James Galway ile herkesi mutlu etmeyi hedefliyor.PEK ÇOK KURULUŞ FESTİVALİ DESTEKLİYORCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesindeki Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin bu yılki etkinliklerine; Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği, Başbakanlık Tanıtma Fonu,Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, TRT, TSK Armoni Mızıkası ile birlikte Alman Kültür Merkezi, Avusturalya Büyükelçiliği, İtalyan Kültür Merkezi, Yeni Zelanda Büyükelçiliği ile birlikte aralarında Todays Zaman’ın da bulunduğu pek çok kuruluş da destek veriyor.